Sobe bijesa – novi hit među zaposlenima po svijetu (video)

Kinezi su pronašli nov način kako da zarade i to ni manje ni više nego na bijesu i frustracijama. Širom Pekinga počele su se otvarati “sobe bijesa” (eng. anger room ili rage room), odnosno prostorije čije korištenje plaćaju oni koji žele da izbace nakupljeni bijes i razbijaju stvari, piše Reuters.

Tako za otprilike 20 eura provedu pola sata u sobi bijesa i s palicama razbijaju boce, gitare, telefone, računare ili lutke dok u pozadini svira muzika po njihovom odabiru.

– Ako imate novaca, možete razbiti što god želite; televizore, računare, boce vina, namještaj… Jedino što nije dozvoljeno je udaranje drugih osoba – objasnila je Liu Chao koja je, kako navodi Reuters, nakon svog “tretmana” izgledala opušteno i zadovoljno.

Cilj kompanije Smash je, kako kažu, pomoći ljudima da se nose s pritiscima života i posla u velikim gradovima kao što je Peking, a korisnici njihovih soba, kojih je oko 600 mjesečno, u prosjeku imaju između 20 i 35 godina.

Bolje je da pružimo ljudima siguran prostor za razbijanje nego da piju u kafićima i svoje frustracije iskaljuju na drugim ljudima – objasnila je Jin Meng.

Sami predmeti za razbijanje skupljeni su tokom čišćenja starih stanova ili prostorija širom zemlje ili su, pak, donirani, a korisnici soba bijesa mogu i sami donijeti stvari koje žele da razbiju.

Drago nam je kada ljudi donesu svoje stvari. Jedna je naša korisnica donijela sve svoje fotografije s vjenčanja i uništila ih, a svaki put kada naiđemo na tako nekog, potvrde nam da smo ljudima pružili prostor u kojem mogu izbaciti negativnu energiju – kazala je Meng.

No, Peking nije prvi grad čiji stanovnici imaju prostor za ovaj oblik opuštanja. Prva je soba ljutnje otvorena u Japanu, a popularna je i u Americi, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, ali i u – u Novom Sadu.

Check Also

Konstituisan OU metalurgije i metaloprerađivačke industrije

Novi saziv Odbora udruženja metalurgije i metaloprerađivačke industrije Privredne komore Crne Gore konstituisan je 22. …

One comment

  1. Kad ne znate više šta da radite sa sobom a onda smislite ovakvu glupost….

Leave a Reply

Your email address will not be published.