Kneževića terete da je bio šef grupe koja je djelovala devet godina

Dodajte komentar

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević tereti se da je bio na čelu kriminalne organizacije koja je djelovala od 2008. do 2017. godine a čiji članovi su, prema sumnjama istražitelja, bile još četiri osobe njegovi saradnici to se navodi u naredbi za sprovođenje istrage koju je pokrenulo Specijalno državno tužilaštvo.

Knežević se tereti za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju na organizovan način, a na spisku osumnjičenih su Biljana Bašović, Marko Nikolić, Brankica Bašović i Đorđe Đurđić.

Biljana Bašović je izvršna direktorica Global karbona, Nikolić je 2008. godine radio u Atlas investu, potom je bio CFO (chief financial officer) u Atlas grupi, pa tri godine zamjenik izvršnog direktora Atlas banke i od septembra 2017. godine glavni izvršni direktor te banke. Đurić je u periodu koji istražuje Specijalno tužilaštvo bio direktor Atlasmont fonda sve do imenovanja za glavnog izvršnog direktora Atlas banke krajem 2013. godine. Brankica Bašović je dugogodišnja Kneževićeva saradnica u više kompanija u okviru grupe, kao što su Attika land i Mogren hill.Pobjeda je u petak objavila da je sa računa IMB na račune povezanih kompanija u okviru Atlas grupe prenijeto 17 miliona eura.Za Kneževićem su crnogorske vlasti raspisale nacionalnu potjernicu, dok je četvoro njegovih saradnika saslušano u Tužilaštvu pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević.

Prema saznanjima Pobjede, sumnjive transfere novca istražitelji su potkrijepili priznanjem jedne osobe sa spiska osumnjičenih koja je detaljno objasnila kako je prebacivan novac među kompanijama u okviru Atlas banke. Opisala je matricu kako su prenosili novac, ko je imao kakvu ulogu i ko je izdao naređenja za poslove koji su se našli pod lupom Specijalnog državnog tužilaštva. Knežević se sve vrijeme istrage, ako je suditi po objavama sa Instagrama, nalazi u Londonu i svakodnevno objavljuje svoja “saznanja zašto su on i njegovi saradnici predmet interesovanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *