Danas konsultativno saslušanje Žugića

Konsultativno saslušanje guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića, biće održano danas na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Predsjednik Odbora i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Sekulić, kazao je ranije agenciji Mina-business da će centralna tema saslušanja biti stanje u bankarskom sektoru Crne Gore, sa fokusom na posljednja dešavanja u Atlas i Invest banci Montenegro (IBM).

“Žugić je odmah prihvatio pokrenutu inicijativu i dogovorili smo termin za održavanje konsultativnog saslušanja”, rekao je Sekulić.

CBCG je početkom januara donijela rješenja o oduzimanju dozvole za rad IBM-u i otvaranju stečajnog postupka nad tom bankom.

Iz CBCG je saopšteno da su ta rješenja donijeta u skladu sa zakonima o bankama i stečaju i likvidaciji banaka, na sjednici na kojoj su razmatrani izvještaji o finansijskom stanju i uslovima poslovanja Atlas i IBM banke, u koje je 7. decembra uvedena privremena uprava.

Na sjednici Savjeta CBCG, privremeni upravnik Atlas banke predložio je da se obavi njena dokapitalizacija.

Check Also

Otvorena renovirana ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj ulici u Podgorici

Nakon uspješno realizovanih radova na adaptaciji objekta i njegovom opremanju, ekspozitura Podgoričke banke u Moskovskoj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *