MBA: Profit nije grijeh

Iznošenje proizvoljnih podataka i mišljenja zasnovanih na njima, zasigurno ne doprinose razumijevanju problema i njegovom rješavanju. Visoki porezi i doprinosi na zarade su problem koji opterećuje sve poslodavce u Crnoj Gori, bez izuzetka. Poslovne asocijacije i udruženja u Crnoj Gori djeluju u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, kako bi krajnji rezultat bio uvećanje investicija i stvaranje novih radnih mjesta. Svako ko je nosio cipele privrednika zna da su u biznisu uvijek izvjesne samo obaveze, a da su prihodi neizvjesni, saopšteno je Portalu Analitika iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

„Ali to je odgovornost koju preuzima preduzetnik i sa njom se nosi. Profit nije grijeh, naprotiv. Svaki euro u ,,rukama biznisa” vodi stvaranju nove vrijednosti. Drugim riječima, smanjenje postojećih opterećenja je jedan od bitnih uslova da se razvije biznis kroz nove poslovne aktivnosti, što za posljedicu u narednom periodu ima i povećanje zarada“, ističe se u saopštenju.

U MBA razumiju potrebu da se obezbijede sredstva neophodna za funkcionisanje efikasnog javnog sektora, koji neće kreirati dodatne troškove u vremenu i novcu onima koji stvaraju novu vrijednost.

„Stoga smatramo da dodatne prihode za budžet prije svega treba tražiti u proširivanju osnovice i uvođenju u formalne kanale postojeću sivu ekonomiju, a to se može postići u velikoj mjeri i na ovaj način – smanjenjem poreza i opterećenja za poslodavce“, zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Boeing pronašao prvog kupca za avion 737 Max otkako ih je morao sve prizemljiti

Nakon što je Boeing morao prizemljiti sve svoje modele aviona 737 Max zbog porasta sumnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *