Turistička ponuda predstavljena u Beču (video)

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, turistička ponuda za predstojeću sezonu predstavljena je na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2019“ koji se održava od 10. do 13. januara u Beču.

Riječ je o vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu, na kojem svoju ponudu predstavlja preko 800 izlagača iz 70 zemalja, a koji pored profesionalaca iz svih sektora turističke industrije okuplja i veliki broj medijskih kuća i preko 150.000 posjetilaca.

S obzirom na specifičnosti ovog tržišta kada su u pitanju navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, pored ponude za predstojeću sezonu, novootvorenih hotela, akcenat je na promociji ponude za aktivni odmor, kulturne baštine i izletničkih tura. Među ostalim novitetima predstavljena je i nova panoramska ruta “Durmitorski prsten”, koja podrazumijeva oko 80 kilometara označenog puta kroz Nacionalni park Durmitor i Park prirode Piva, a namijenjena je turistima koji žele samostalno istraživati Crnu Goru, bilo automobilom, motorom ili kamp prikolicom, uz mogućnost da se informišu o znamenitostima na putu, putem audio vodiča za telefone, sa GPS-om.

Takođe, sajam u Beču bio je prilika da promocija najstarije turističke manifestacije u zemlji i jedne od najprepoznatljivijih u regionu, jubilarnog 50. “Praznika mimoze” počne upravo iz ovog grada, defileom preko 40 učesnika karavana u samom centru grada, kao i prisustvom mažoretki na štandu Crne Gore, u organizaciji TO Herceg Novi, u saradnji sa Herceg Festom i Opštinom Herceg Novi.

Štand Crne Gore posjetio je i ambasador Crne Gore u Austriji, Željko Perović.

Tokom sajma direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić, sa saradnicima, održala je sastanke sa aktuelnim i potencijalnim partnerima sa ovog tržišta, predstavnicima turoperatora i medija, na kojima je bilo riječi o trendovima koje bilježi Crna Gora kao turistička destinacija i mogućnostima za privlačenje većeg broja turista sa tržišta Austrije.

Prije održavanja sajma u Beču, NTOCG je skrenula pažnju na Crnu Goru promocijom putem bilborda u centru Beča. Kao i prethodne, i u tekućoj godini biće realizovane značajne promotivne aktivnosti na tržištima njemačkog govornog područja. Pored ostalog, planirane su kontinuirane PR aktivnosti, nastavak organizovanja studijskih grupa novinara, kao i organizovanje događaja sa ciljem uspostavljanja saradnje sa turoperatorima sa ovih tržišta.

Trend rasta posjete sa ovog tržišta nastavljen je i tokom 2018. godine kada je za 10 mjeseci u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo za oko 52% više turista iz Austrije, koji su ostvarili oko 60% više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine.

Na sajmu u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju JP “Nacionalni parkovi Crne Gore”, lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja, Podgorice i Bijelog Polja, HG Budvanska Rivijera, turistička agencija Montenegro Tourist Service i nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines”.

“Sajam u Beču je jedan od prvih sajmova sa kojim počinjemo promociju turističke ponude ne samo za sezonu 2019, već i za naredne turističke sezone. Upravo na ovom sajmu je prisutan veliki broj predstavnika, prije svega turističke privrede i naravno lokalne turističke organizacije. Ovo je prilika da naši turistički poslenici, turistička privreda u konačnom definiše i detalje ugovora već za ovu sezonu 2019 s obzirom da prve organizovane grupe gostiju upravo sa ovog tržišta u Crnu Goru dolaze krajem marta. Dobra avio povezanost između Crne Gore i tržišta Austrije, koje predstavlja jedno od naših prioritetnih tržišta zajedno sa tržištem uopšte Njemačke, je jedan od glavnih motiva većeg dolaska gostiju sa ovog tržišta i ono naravno što jeste ponuda Crne Gore a to je taj segment turizma orijentisan na prirodu i aktivni odmor, što je jako interesantno gostima sa ovog tržišta. Na ovom tržištu fokus jeste upravo na prezentaciji te vrste ponude.”, kazala je Radak Kukavičić.

Zeljka Popović iz Montenegro Airlines-a kazala je  da je kompanija ove godine prevezla značajno veći broj putnika koji je činio da se turistička sezona u Crnoj Gori produži čak negdje do sredine novembra.

“Imali smo veoma dobru saradnju sa novim turoperatorima koji su uspijevali dovoditi turiste iz Austrije u Crnu Goru. Već za sledeću godinu, počevši od februara 2019, imamo najave za nove prilive turista i grupe koje će dolaziti u Crnu Goru letovima Montenegro Airlines-a, tako da smo izuzetno zadovoljni saradnjom koju imamo sa turoperatorima sa Austrijskog tržišta”, kazala je Popović.

Ona je najavila i otvaranje Montenegro Airlines-ove nove linije za Hanover, koja se planira za ljetnju turističku sezonu, što će biti ujedno i peta destinacija u Njemačkoj gdje Montenegro airlines leti.

Check Also

Izgradnja doma starih u NIkšiću koštaće 2,7 miliona

Uprava javnih radova objavila je tender za prikupljanje ponuda za izgradnju doma za 104 stare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *