Radak Kukavičić: Država ide ka ostvarenju strateškog cilja – cjelogodišnje destinacije

Dodajte komentar

Prošla godina bila je još jedan u nizu turističkih rekorda, a produženje postsezone pokazalo je da država ide ka realizaciji strateškog cilja da postane cjelogodišnja turistička destinacija, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić.

Ona je kazala da je, prema zvaničnim podacima Zavoda za statistiku za kolektivni smještaj i procjenama NTO i lokalnih turističkih organizacija za individualni, tokom deset mjeseci prošle godine Crnu Goru posjetilo preko 2,1 miliona turista, koji su ostvarili blizu 12,5 miliona noćenja.

“U poređenju sa istim periodom 2017. godine broj turista je veći oko deset odsto, a broj noćenja oko osam odsto. Već za devet mjeseci prošle godine ostvaren turistički promet premašio je ukupni ostvaren tokom cijele 2017”, rekla je Radak Kukavičić u intervjuu agenciji Mina-business.

Shodno podacima Centralne banke (CBCG) prihod u turizmu od stranih gostiju ostvaren tokom prvih deset mjeseci prošle godine premašio je milijardu EUR.

“Rekord smo ostvarili i u pogledu trajanja sezone. Nakon odlične predsezone i uspješne sezone, postsezona je takođe pokazala da Crna Gora sigurno ide ka realizaciji strateškog cilja, a to je da bude cjelogodišnja turistička destinacija”, navela je Radak Kukavičić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *