Ovo je prvi pametni telefon sa savitljivim ekranom (video)

Dodajte komentar

Na tehnološkom sajmu CES-u u Las Vegasu, američka kompanija Royole predstavila je prvi pametni telefon s potpuno savitljivim ekranom. Sa svojim FlexPai telefonom, ova gotovo nepoznata kompanija, pretekla je Samsung, ali i ostale tehnološke gigante poput Oppo-a, ZTE-a, Motorole, Sonya i Xiaomija koji su ranije najavljivali predstavljanje takozvanog telefona budućnosti, piše TechRadar.

Ovaj uređaj je tablet, ali i mobilni telefon. Naime, kada se otvori korisnik dobija uređaj od 7.8 inča, ali kada se sklopi tada veličina njegovog ekrana iznosi svega 4 inča. Posebnost ovog uređaja je upravo njegov savitljivi ekran i takozvana “harmonika” koja to omogućava. Iz kompanije poručuju kako će korisnik mobilni telefon moći da savije moći da presavije 200.000 puta što otprilike znači godinu dana korištenja.

Uređaj stiže u dva modela i s posebno dizajniranim Android sistemom 9 (Pie) koji je prilagođen njegovom neobičnom izgledu. Prvi i nešto slabiji model od 6 GB radne memorije i 128 GB memorijskog prostora košta 1.318 dolara. Za nešto jaču varijantu sa 8 GB radnom memorijom i 256 GB memorijskog prostora treba platiti 1.468 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *