Indeksi na Wall Street-u porasli treći dan zaredom

Dodajte komentar
Wall Street

Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks porastao treći dan zaredom, dostigavši rekord u tri nedjelje, pri čemu su najviše porasle cijene dionica u tehnološkom i industrijskom sektoru jer se ulagači nadaju napretku u trgovinskim pregovorima između SAD-a i Kine.

Dow Jones ojačao je 1,09 posto, na 23.787 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,97 posto, na 2.574 boda, a Nasdaq indeks 1,08 posto, na 6.897 bodova.

Rast tih indeksa treći dan zaredom ponajviše se zahvaljuje nadi ulagača da će funkcioneri SAD-a i Kine postići napredak u pregovorima o trgovinskim pitanjima, koji se održavaju u Pekingu.

Juče je jedan član pregovaračkog tima SAD-a kazao da se pregovori nastavljaju i treći dan, što prvobitno nije bilo planirano, a funkcioneri obije strane šalju optimistične poruke, uključujući predsjednika SAD-a Donalda Trumpa koji je kazao da pregovori idu dobro.

I na evropskim su berzama cijene dionica juče porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,74 posto, na 6.861 bod, dok je frankfurtski DAX porastao 0,52 posto, na 10.803 boda, a pariški CAC 1,15 posto, na 4.773 boda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *