Aerodrom Tivat: Promet u 2018. porastao 10,3%

Dodajte komentar

Aerodrom Tivat je prošle godine završio sa ostvarenim prometom od ukupno 1.245.999 putnika, što je 10,3 odsto bolji rezultat nego u 2017. koja je do sada bila rekordna godina u poslovanju te vazdušne luke.

Izvršni direktor tivatskog aerodroma Rade Marić „Vijestima” je kazao da je lani u Crnu Goru preko Tivta doputovalo ukupno 623.543 putnika, a iz nje je otputovalo 622.456 ljudi. Ostvareno i ukupno 13.631 operacija polijetanja i slijetanja u ospluživanju vazduhoplova, odnosno, na pistu pored Tivatskog zaliva sletjela su ukupno 6.816 aviona. Broj ostvarenih operacija u 2018.godini, za 7,3 odsto je veći nego godinu ranije.

Aerodrom Tivat intenzivno se već priprema za predstojeću ljetnju turističku i IATA sezonu letjenja koja počinje 31.marta, a koju će karakterisati dodatno povećanje broja aviokompanija koje saobraćaju sa ovom vazdušnom lukom, kao i otvaranje više novih destinacija za koje će se letjeti iz Tivta. Posebnost predstojeće sezone je to što će na aerodromu Tivat pored uobičajenih kompanija koje lete sezonski pojaviti i nekoliko novih nacionalnih aviokompanija koje će otvoriti linije za Tivat.

Tako će njemačka Lufthansa počev od 13.aprila dva puta nedjeljno letjeti za Tivat i to subotom iz Minhena,a nedjeljom iz Frankfurta. Sezonske letove iz Londona za Tivat najavila je i britanska nacionalna aviokompanija British Airways

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *