U Splendidu proslavljena Turistička nova godina (video)

Dodajte komentar
Hotel Splendid

Turistički poslenici su u hotelu Splendid proslaviti tradicionalnu manifestaciju, Turističku novu godinu. 

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da je iza nas vrlo uspješna godina, brojevi kažu najuspješniju, ali i da je malo vremena za odmaranje i slavlje.

“Bliži smo nego ikad da više ne pričamo o ljetnjoj i zimskoj turističkoj sezoni već o sezoni u toku godine. Dakle mi smo ljetnju sezonu završili negdje u novembru mjesecu, a zimsku turističku sezonu otvorili smo 15.decembra. Primakli smo ta dva datuma jako blizu i mislim da nikad nije bilo manje vremena da odmaramo nego ove godine i da će vremena za odmor biti sve manje, ali nadam se na zadovoljstvo svih“, kazao je Radulović.

To mišljenje dijeli i Željka Radak-Kukavičić direktorka NTO:

“Veliki broj posjetilaca koji je boravio u Crnoj Gori tokom novogodišnjih praznika zaista pokazuje da je Crna Gora i ove godine ponijela epitet najpoželjnije destinacije za novogodišnje praznike. Prema informacijama koje smo i danas saopštili, samo tokom novogodišnje noći u Crnoj Gori je bilo preko 42 hiljade posjetilaca na našim trgovima. Zadovoljstvo je takođe da veliki broj gostiju boravi i na našim planinama i da su, prema informacijama od danas koje imamo, sva naša skijalištra i kapaciteti kako hotelski, tako i oni u privatnom smještaju prije svega u Žabljaku i Kolašinu, popunjeni. Vremenske prilike nam idu na ruku, tako da sam sigurna da će i ostatak zimske sezone kako na sjeveru tako i na primorju biti jako dobar”.

Predsjednik CTU, Žarko Radulović, kaže da će turističke sezone biti sve bolje, ali da moramo raditi i u budućnost i otkloniti sve slabosti:

“Mi smo ostvarili više od onoga što smo planirali. Ove godine, Crna Gora kao destinacija za novogodišnje praznike, je doživjela još jednu dodatnu promociju i sebe zakucala kao najatraktivniju destinaciju u regionu kada je Nova godina u pitanju.  Crna Gora definitivno postaje jedna atraktivna destinacija. Turisti imaju dobre utiske, odlaze odavde sa dobrim utiscima i vraćaju se i znam pouzdano za 2019 godinu da će biti bolja od 2018, a vjerovatno 2020 od 2019. U mojoj kompaniji, 56 posto mi je popunjenost na godišnjem nivou, to je šest mjeseci i 15 dana otprilike da smo popunjeni 100 posto. Mi smo u 2018 imali šest mjeseci i nešto, ove 2019 ćemo imati preko sedam. Vrlo brzo ćemo imati značajan broj Kineza u zimskom periodu u Crnoj Gori”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *