Damjanović: Bez oštrih rezova u javnom sektoru nema rasta zarada

Dodajte komentar

Neophodnog rasta zarada u Crnoj Gori neće biti bez oštrih rezova u javnom sektoru i racionalizacije politizovane državne uprave, ocijenio je nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović i dodao da krupnih ekonomskih pomaka nema bez širokog političkog konsenzusa.

“Bez oštrih rezova u javnom sektoru, racionalizacije politizovane državne uprave, neće biti ni neophodnog rasta zarada, ni u javnom, ni u privatnom sektoru, a činjenica da je za proteklih par godina javni dug porastao više od milijardu EUR, dok su prosječne zarade porasle u minimalnom iznosu, dovoljna je da nas sve zamisli u kom pravcu se kreće crnogorska ekonomija”, rekao je Damjanović agenciji Mina-business.

On smatra da krupnih ekonomskih pomaka i neophodnih reformi nema bez širokog političkog konsenzusa, a u uslovima političke podijeljenosti, vlast će svakako nastaviti sa kupovinom vremena i održavanjem statusa kvo i u ekonomskoj politici.

“O tome svjedoči i budžet za ovu godinu, koji predstavlja kontinuitet dosadašnje ekonomske politike, odnosno prioritizacije, kao i nacrt ekonomskih reformi za naredne tri godine koji je stidljivo predstavljen javnosti”, kazao je Damjanović.

O tome svjedoči i, kako je dodao, istrajavanje na praksi davanja svega i svačega, pa i najvrjednije državne imovine takozvanog „porodičnog srebra“, u dugogodišnje zakupe, uz ugrožavanje prava manjinskih akcionara i zamiranje takozvane korporativne kulture i tržišta kapitala koje u Crnoj Gori polako, ali sigurno nestaje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *