Za crnogorske aerodrome zainteresovani i Indijci

Dodajte komentar
Aerodrom Podgorica

Crnogorski aerodromi idu pod zakup odlučila je Vlada. Već početkom godine očekuje se usvajanje koncesionog ugovora nakon čega će zainteresovane kompanije dostavljati svoje ponude. Kako je kazao ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, pored Evrope, sve je više kompanije iz Azije kojima su privlačni crnogorski aerodromi.

Određenih izmjena u koncesionom ugovoru je bilo ali njima su se otklonile određene nejasnoće i uticale su na povećanje broja zainteresovanih kompanija za zakup crnogorskih aerodroma.

„Postoji ogromno interesovanje koncesionara iz čitavog svijeta, Indija, Južna Koreja, Turska, Francuska, oko 20 kompanija je zainteresovano za koncesiju nad crnogorskim vazdušnim lukama”, rekao je Nurković za portal Standard.

Veoma je važno, kako dodaje, što je usvojen kolektivni ugovor i tako zaštićeni svi radnici Aerodroma Crne Gore.

“Zaposleni biće tretirani shodno kolektivnom ugovoru koji je usvojen na sjednici Vlade Crne Gore i aktuelnom zakonu o radu”, ističe on.

Od budućeg koncesionara, prema riječima Nurkovića, Vlada će tražiti da u prve tri godine koncesije investira minimum 80 miliona u naše aerodrome.

Period koncesije je 30 godina, avansna uplata je minimum 100 miliona, minimum 10 odsto godišnja naknada od bruto prihoda. U prve tri godine minimum investicija je 80 miliona, sve u cilju poboljšanja stanja na nasim aerodromima. Investicije su neophodne što prije, iz tih razloga tražimo da u prve tri godine trajanja koncesije bude dosta investirano na aerodromima”, zaključio je Nurković.

Cjelokupan posao, kako je ranije saopšteno biće završen do septembra naredne godine, kada će crnogorski aerodrome definitivno biti dati pod zakup nekoj kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *