Dizni od prodaje ulaznica zaradio preko sedam milijardi dolara

Disneyevi globalni prihodi od prodaje kino ulaznica dostigli su prošle godine 7,325 milijardi dolara zahvaljujući hitovima poput “Crnog pantera”, “Osvetnika: rata beskraja” i najnovijeg filma u serijalu “Ratova zvijezda”.

Disney je jedini filmski studio u svijetu čiji su prihodi premašili sedam milijardi dolara a bolji su rezultat od prošlogodišnjeg ostvarili samo 2016. kada su na kinoblagajnama utržili 7,6 milijardi dolara.

U Sjevernoj Americi Disneyevi su se prihodi na kinoblagajnama približili razini od 3,1 milijardu dolara, bilježeći novi rekord u filmskoj industriji zahvaljujući ogromnom uspjehu filmova “Crna pantera”, “Osvetnici: rat beskonačnosti” i “Incredibles 2”.

Ta su se tri filma ujedno plasirala među 10 s najvećim prihodima od kino ulaznica u istoriji filmske industrije.

Svaki od njih zaradio je više od 600 miliona dolara u SAD-u i Kanadi a ukupno su širom svijeta generisali prihode od ulaznica od 4,64 milijarde dolara.

Ostali Disneyevi hitovi uključuju Marvelov “Ant-Man i Wasp”, “Solo: priča iz Ratova zvijezda” i “Povratak Mary Poppins” koji je u bioskopima širom svijeta već zaradio više od 200 miliona dolara a još se prikazuje.

Disney ima velike planove i za novu godinu. Za proljeće su najavili “Kapetana Marvela” i “Osvetnike: završni čin” a kraj godine rezerviran je za “Frozen 2” i za “Ratove zvijezda IX”.

Check Also

EK: Ukida se ekonomsko državljanstvo u CG, ali program nastavljaju Makedonija i Albanija

Crnogorski program davanja državljanstva investitorima postepeno će biti ukinut zbog zabrinutosti Evropske unije (EU), navodi …

Leave a Reply

Your email address will not be published.