Pogledajte kako je u crnogorskim gradovima dočekana nova godina (video)

Dodajte komentar

Jubilarni 20. doček na trgu ispred Starog Grada u Budvi zaslužio je epitet spektakularni. Ispraćaj stare godine započeo je uz Jack Lupino and Leftover, a zatim su publiku raspjevali “Aerodrom” jedan od najpoznatijih bendova Jugoslavije.

Jurica Pađen kaže da je čekao poziv iz Budve: ” Očekivanja su kao i uvijek, da se publika dobro zabavi zajedno sa nama. U principu, nije da se hvalim, ali naše pjesme jako dobro prolaze na ovakvoj vrsti skupova, ali i na manjim događanjima. Uvijek smo imali želju dati svoj doprinos, pridružiti se, odsvirati tu novu godinu u Budvi i evo ove godine smo došli na red”.

Mega zvijezda regiona, Dino Merlin, je posebno pohvalio Budvu kao turističku destinaciju:

“Budva je posebna destinacija i zbilja to mislim, to nije kurtoazija, zato što nekako pratim taj razvoj i evo tu smo vrlo, vrlo često. Nevjerovatno koliko je sve to otišlo u jednom dobrom kontekstu u jednom dobrom pravcu. To je jedna svjetska destinacija gdje je zbilja prestižno i čast svirati za novu godinu. Evo ovo mi je treći put i zbilja sam počastvovan tim. Prošle godine smo bili u Dubrovniku, one tamo u Sarajevu, a one ispred u Budvi, znači tako je blizu i nekako osjećam odgovornost zato što sam relativno često tu i ljudima morate uvijek dati malo više od onog prije, jer to je prirodna ljudskog postojanja”.

Direktorka Turističke organizacije Budve Maja Liješević je veoma zadovoljna 20. dočekom Nove godine :

“Mi smo zaista veoma zadovoljni s obzirom da je večeras u Budvi tokom dočeka prisutno više desetina hiljada ljudi i to je ono što čini uspješnim ono što smo zamislili ove godine. Gosti su iz svih krajeva našeg regiona, ne samo iz naše države. Organizovano su dolazili iz Slovenije, iz Makedonije, iz Srbije, BiH, takođe iz Albanije. Nije slučajno što smo ove godine za svoj jubilej 20 godina od organizovanja dočeka Nove godine na gradskom trgu i planirali da program traje pet dana. Upravo smo tri prethodne noći imali zaista jednu lijepu uvertiru i veliku prisutnost gostiju tokom dešavanja kada su bila raznovrsna kada je u pitanju muzički program, ali evo ovo je kruna večeras.”

Program se nastavlja i sjutra. Počinje u 13h sa koncertom klasične muzike i naravno nastavlja se naveče sa nastupima grupa Partibrejkersi i Van Gogh.

Kotor u Novu godinu ulašao u Rockerskom stil. Rock spektakl na kotorskom Trgu od oružja otvorila je Bombaj štampa.

“Pa ja sam kao dijete bio u Kotoru zadnji put 1974 i od tada nisam bio u Kotoru. Prva moja ljetovanja su bila ovdje u Prčnju i od tada nisam nikad došao u Kotor. Kada sam dobio tu ponudu za Kotor, ja sam rekao ne razmišljamo, idemo u Kotor, jer sam stvarno želio posle toliko godina da vidim ovaj grad”, kazao je Branko Đurić Đura pred koncert.

U Novu godinu se ušlo sa Darkom Rundekom. Kotor je pjevao zajedno sa njim Ay Carmela i ostale hitove.

“Nismo mi zapravo bend koji često svira za novu godinu, ja sam za života sve skupa pet puta svirao za novu godinu. Tako da mi je baš drago da smo u Kotoru. Eto imamo super publiku i stvarno svaki koncert u Kotoru je bio pravo veselje i svečanost. Prije dvije, tri godine smo svirali čak 6 puta u Crnoj Gori, a prošle godine smo bili samo u Podgorici, tako da je možda vrijeme da detaljno obiđemo Crnu Goru”, izjavio je Rundek pripremajući se zakoncert .

Nakon vatrometa nastupio je Damir Urban. Rekao je da mu posebno odgovara koncept dočeka Nove godine kakav je priređen u Kotoru:

“Ponude koje smo imali su ili neki zatvoreni prostori i ono što je najgore kombinacija je takva da zapravo nas zovu eto da bude za svakog ponešto, pa je to zapravo neki ćušpajz nova godina, jer oni zovu izvođače koje ja čak ne smatram ni svojim kolegama, a kamoli njihovu glazbu, glazbom. Tako da, Kotor je jedini grad koji je napravio koncept nove godine i gdje se ne radi ovdje o nama, nego su svi izvođači večeras i juče i sjutra zapravo izvođači koji na neki način drže do nekakvog svog imena već godinama. “.

Raspoloženije do jutarnjih sati držao je bend M.O.R.T.

Gradska riva Pine u Tivtu  bila je puna publike koja je  uživala je u koncertu Željka Joksimovića.

“Jedna fantastična atmosfera. Probili smo sva očekivanja jer smo negdje očekivali istu brojku kao i prošle godine, a mnogo više je ljudi. Još jednu, možda i bolju noć od ove, kako to zna da uradi svaka repriza, očekujemo sjutra veče”, kazala je direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić . 

“Mi večeras slavimo i ispraćaj jedne odlične godine sa nadom za još bolju 2019 godinu a mislim da imamo sve potencijale i sva realna očekivanja da tako i bude”, dodala je  Glavočić.

Željko Joksimović je kazao da ima posebne emocije prema Crnoj Gori:

“Majka mi je crnogorka i večeras mi dolazi familija. Ja sam ovdje i studrao i proveo izvjesno vrijeme i još uvijek provodim puno vremena u Crnoj Gori, tako da mi je jako prijatno i volim Crnu Goru”. 

“Ja sebi ne zadajem zadatke, ja samo želim svake godine sebe da iznenadim,  nekim novim projektom, svakom novom pjesmom,  a čini mi se da onda publika reaguje veoma dobro”, dodao je Željko Joksimović.

1.01. 2019. godine rezerviran je za Bojana Delića, koji će najaviti Lepu Brenu, pjevačicu o čijoj karijeri i zvjezdanom statusu na ovim prostorima ni ne treba ništa pisati.

Barani i njihovi gosti u 2019. ušli su uz muziku barskog benda Akademia i Sergeja Ćetkovića.

“Puno mi je srce što smo bili u prilici da na otvorenom, među Barane proslavimo 2019 godinu, da ispratimo 2018 koja je bila godina puna izazova koje smo, sa više ili sa manje uspjeha, uspjeli na neki način da prevaziđemo i zaista se radujemo svim onim izazovima koji nas očekuju u 2019 godini koja će biti zaista godina daljeg razvoja naše opštine”, izjavio je Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević .

“Nije mi prvi put u Baru ali jeste prvi doček u Baru, tako da ćemo se potruditi da ispratimo staru na pravi način, da dočekamo novu takođe na jedan lijep način i da svim građanima Crne Gore poželimo jednu novu, lijepu, uspješnu, dobru, mirnu i pametnu 2019 godinu”, kazao je Sergej Ćetković pripremaući se za koncert. “Dosta toga sam započeo u ovoj staroj godini a to će i vas i mene dočekati u novoj, neke lijepe saradnje, novi dueti, nove pjesme, čak razmišljam o tome da je vrijeme možda za novi CD, za pripremu proslave tih prvih 20 godina karijere, što nije malo i treba se proslaviti na pravi način”, dodao je Četković.

Direktor TO Bara je zadovoljan učinjenim u prošloj godini:

“Za TO Bar 2018. godina je bila uspješna. Bila je izazovna godina, ali na kraju se pokazala kao zaista uspješna. U 2019 nas očekuju zaista veliki projekti , pomenuću samo strategiju razvoja turizma , veliki broj manifestacija, značajno unapređenje promocije na emitivnim tržištima, ali isto tako značajne aktivnosti kada je u pitanju razvoj turističkog proizvoda. Juče je bilo zaista lijepo, večeras smo imali jednu odličnu atmosferu. Sjutra takođe očekujemo dobru zabavu kada će nas zabavljati grupa Perper i Plavi orkestar i za sve ljubitlje te muzike vjerujem da će Bar biti idealna destinacija.

Novljane i njihove goste u Novu 2019. uveli su  hitovi beogradske rok grupe “Riblja čorba” i njihovog frontmena Bore Đorđevića,  a kao predgrupa nastupili su  “Light under the black mountain“.

Frontmen grupe Riblja Čorba je kazao da je lijepo gostovati u gradu u kom su rođeni Dragoljub Đuričić i Rambo Amadeus.

“Dolazio sam sam više puta i u Igalo i u Herceg Novi. Dolazio sam i sa bendom, negdje u ranoj fazi ja se sjećam neke svirke. I na Kanli kuli, to je idealno mjesto za svirku.  Sav se tresem od treme i od odgovornosti pred ovaj nastup i uvijek sam prilično nervozan prije nego što izađem na binu. Duva bura i uopšte nije zgodno, ali neće nam smetati”, kazao je Bora Đorđević.

Novu godinu sa bine je Novljanima čestitala košarkašica Dragana Živković.

Direktor TO Herceg Novi Pavle Obradović je zadovoljan posjećenošću:

“Imamo novu godinu na novom mjestu ispred hotela Igalo. Izrazio bih zadovoljstvo za jučerašnju noć i veoma dobar koncert Jelene Rozge i Ljube Stankovića prije nje. Koncert je bio veoma dobro posjećen. Večeras u novu godinu ulazimo uz Riblju Čorbu i očekujemo veliku feštu. Prvog januara nastupa Sergej Ćetković. Zadovoljni smo kako sve funkcioniše . Ovo je, ja se nadam, jedna nova pozornica Herceg Novog.  Hoteli iz Igala su popunjeni, apartmani takođe, ima gostiju što je najbitnije”. 

Izvor: InfoBiro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *