Montenegro Airlines ostvario 70 miliona eura prihoda

Dodajte komentar

Montenegro Airlines (MA) u protekloj godini je prihodovao više od 70 miliona eura, saopšteno je na sjednici Odbora direktora kompanije.

Od toga, kako su naveli predstavnici MA, 15 miliona je ostalo u Crnoj Gori kroz uplate ličnih dohodaka, poreza i doprinosa na lična primanja, obaveza prema Aerodromima Crne Gore i plaćanje usluga u privredi van turizma.

“Direktni prihodi crnogorskoj turističkoj i ukupnoj privredi, koji su generisani od putnika MA u toku ove godine, iznose oko 160 miliona”, precizirali su u MA.

Izvršni direktor kompanije Živko Banjević istakao je da rast komercijalnih pokazatelja opravdava komercijal ne i druge poslovne od luke koje smo donije li u prethodnom periodu, a prije svega one koje se tiču porasta obima saobraćaja i iznajmljivanja šestog aviona za proteklu ljetnju sezonu.

“Poslovni rezultat je za dva miliona eura bolji nego prošle godine uprkos otežavajućim okolnostima od kojih je najveća visoka cijena avio-goriva. Bilans uspjeha će takođe biti bolji nego 2017”, naveo je Banjević.

MA je ove godine prevezao 644.000 putnika, 13,3 odsto ili njih 76.000 više nego prošle. Kompanija je saobraćala i sa 652 leta više. Prosječna popunjenost putničke kabine za ovu godinu iznosi 70 odsto, na istorijskom je maksimumu i za dva odsto veća nego u 2017.

Na sjednici je konstatovano i da je kompanija od dolaska nove upravljačke i rukovodeće strukture do danas prevezla više od 1,2 miliona putnika, prihodovala oko 140 miliona eura, od čega je oko 30 miliona ostalo u državi po različitim osnovama. Indirektan doprinos crnogorskoj turističkoj i ukupnoj privredi za to vrijeme iznosi između 250 i 300 miliona eura.

“Ruvodstvo MA će zajedno sa kompanijskim stručnim službama, uz nove mjere optimizacije, nastaviti sa domaćinskim i posvećenim pristupom poslovanju, a sve u cilju ostvarivanja još boljeg poslovnog rezultata u narednoj godini”, zaključeno je na sjednici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *