Tužilaštvo naredilo hapšenje Duška Kneževića

Dodajte komentar

Specijalno tužilaštvo naredilo je hapšenje vlasnika Atlas Grupe Duška Kneževića, u okviru koje posluju Atlas i Invest banka Montenegro, a u kojima je nedavno Centralna banka Crne Gore uvela privremenu upravu zbog sumnje da je pronevjereno više od pola milijarde eura, potvrđeno je CdM-u. Knežević se, navodno, ne nalazi u Crnoj Gori.

Po nalogu tužilaštva, uhapšeni su i sadašnj službenik Atlas banke M. N. i bivši službenik te banke Đ. Đ.

Prije dva dana uhapšena službenica Invest banke Montenego Biljana Bašović.

Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je zbog nelegalnog pribavljanja više od pola milijarde eura krivične prijave protiv 174 fizička i pravna lica, a među osumnjičenima je i šest bivših i sadašnjih službenika Atlas banke.

Do sada se sumnjalo da je nezakonito pribavljeno oko 550.000.000 eura, ali postoje indicije da je ta suma veća za 300.000 eura.

U istrazi je otvoreno i pitanje da li je Centralna banka Crne Gore imala nadležnost da ranije reaguje i spriječi izvršenje tog krivičnog djela, te će se odgovorni tražiti i u njihovim redovima.

CBCG je nakon otvaranje istrage uvela prinudnu upravu u Atlas i IBM, dok je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević optužio tužilaštvo i Centralnu banku da hoće da unište njegove banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *