Pripremite svoj LinkedIn profil za 2019. u ova 4 lagana koraka

Dodajte komentar

Da biste postizali bolje uspjehe prilikom traženja posla ili mijenjanja istog, malo promjena na vašem LinkedIn profilu nije na odmet. Uz četiri jednostavna poboljšanja učinite svoj profil privlačnim kako regruterima, potencijalnim klijentima i partnerima tako i potencijalnim menadžerima, a za to vam je potrebno svega nekoliko minuta vremena.

1. Odmah ispod vaše profilne slike i imena nalazi se opis. Provjerite je li to i dalje vaš najbolji opis. Naime, jasni opisi koji navode samo vaše radno mjesto mogu biti poželjniji od onih kreativnih koji opisuju vaše želje ili talente. Ti opisi ne otkrivaju previše niti vas putem njih mogu pronaći oni koji bi vas zaposlili ili kojima trebaju vaše usluge. Stoga, recite ljudima šta radite. Pomozite regruterima i ostalim korisnicima da vas pronađu preko ključnih riječi baziranih na vašoj profesiji.

2. Između prevelikog broja korisnika LinkedIn-a na neki se način morate istaći. To možete početi mijenjanjem svoje naslovne fotografije. Ne samo što će izgledati bolje od generički postavljenog LinkedIn profila već će pokazati da pazite na detalje. Putem Pixabay.com ili Unsplash.com možete pronaći različite, besplatne fotografije odličnog kvaliteta.

3. Ažuriranjem kontakt informacija takođe olakšavate regruterima da vas kontaktiraju. Ljudi sve češće zaboravljaju da promijene ili dodaju način na koji ih se može kontaktirati, bilo da je riječ o email adresi ili telefonskom broju, pa na to obratite pažnju kako biste dali prave informacije.

4. Na svoj profil obavezno dodajte sve vještine koje imate. Prema istraživanju LinkedIn-a, ako imate barem pet vještina na svom profilu vaš profil će profil vjerovatno biti posjećen barem 17 puta više i dobit ćete 31 put više poruka od regrutera i drugih koji vam mogu pomoći u pronalasku posla i napredovanju. Sve što vam je potrebno za to je svega nekoliko klikova.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *