Luka Kotor dobila prvenstvenu koncesiju

Dodajte komentar

Luka Kotor je nakon sedam godina dobila prvenstvenu koncesiju na oblast kojom upravlja, odlučeno je na jučerašnjoj 104. sjednici Vlade.

Ovo privredno društvo dobilo je ovu potvrdu kako je i očekivalo, nakon što je aktuelni menadžment kotorske kompanije 2. oktobra Ministarstvu saobraćaja i pomorstva predao zahtjev za dodjelu prvenstvene koncesije za lučko područje ovog grada.

Iz Luke Kotor su na ovakve rezultate kazali da je menadžment “posebno ponosan što je uspio da preda cjelovit zahtjev, zakonit i kvaliteno urađen sa ogromnom pratećom dokumentacijom u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa”.

Direktorka administrativnog sektora Luke Kotor Snežana Jonica, ranije je izjavila da se na ovakvu odluku čekalo sedam godina, “od kada je Luka Kotor zakonom dobila pravo da podnese ovakav zahtjev”. Tada je podsjetila da je Zakonom o lukama definisano da pravo na prvenstvenu koncesiju ima privredno društvo koje koristi luku, a nema potpisan koncesioni ugovor.

“U tom momentu to je bila Luka Kotor kao jedini pravni subjekt koji je imao pravo da podnese zahtjev za prvenstvenu koncesiju i taj zahtjev je, na određene načine, podnošen u više navrata. Međutim, nikada kompletna, precizna i kvalitetna dokumentacija nije dostavljena Vladi Crne Gore, i tu leži odgovor na pitanje zbog čega Luka Kotor do danas nije dobila koncesiju”, kazala je ona Skala radiju te dodala da dobijena koncesija podrazumijeva infrastrukturna ulaganja u narednom periodu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *