SDT otvorilo još jednu istragu o poslovanju Atlas i IBM banke

1 komentar

Specijalno državno tužilaštvo otvorilo je još jednu istragu o poslovanju Atlas i Invest banke Montenegro, u sklopu koje je privedena i saslušana Biljana Bašović, izvršna direktorica komopanije Global carbon d.o.o. čiji je osnivač i stopostotni vlasnik IBM.

Kako prenose Vijesti, sagovornik blizak istrazi, kaže da je Bašović samo prva osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja.

Istražitelji nisu zatvorili ni spisak osumnjičenih u Atlas banci.

Do sada se sumnjalo da je nezakonito pribavljeno oko 550.000.000 eura, ali postoje indicije da je ta suma veća za 300.000 eura.

Podsjetimo, Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je zbog toga krivične prijave protiv 174 osoba i firmi, a među osumnjičenima je i šest bivših i sadašnjih službenika Atlas banke.

U istrazi je otvoreno i pitanje da li je Centralna banka Crne Gore imala nadležnost da reaguje i spriječi izvršenje tog krivičnog djela, te će se odgovorni tražiti i u njihovim redovima.

CBCG je nakon otvaranje istrage uvela prinudnu upravu u Atlas i IBM, dok je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević optužio tužilaštvo i Centralnu banku da hoće da unište njegove banke.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Banke kako god da posluju pred našim očima ili kako nam mediji to predstavljaju (laički), registrovane su, zaštićene su, i! prije nego što se njihovo ime pojavilo u registru banaka, a sa tim u vezi banke ne mogu da posluju mimo propisa i postoji neki organ koji, ne periodično, ne po potrebi, već stalno, svakodnevno sinhronizovano vrši monitoring nad svima njima. Scenario koji nam neko priređuje iz sjenke nije fer, nije u redu, nije kako je stvarno. Mi ne znamo! što se dešava sa našom djecom kada se zatvore vrata vrtića ili škole kada počnu časovi a kamo li što OVI ozbiljni ljudi, obrazovani, utrenirani, radni ljudi rade kada svaki dankao mravi rade. Ovo je sada nova taktika: brzo sprovesti novu odluku i brzo zaplašiti građane, brzo zauzeti resurse jer BITKA SENA SLABE I NA GRAĐANE NA JURIŠ DOBIJA! URRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAA!!!!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *