Dinar druga najjača valuta u svijetu

Dodajte komentar

Agencija “Blumberg” je dinar proglasila drugom najjačom valutom u svijetu za ovu godinu, izjavila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, dodajući da stabilni dinar, stabilni kurs i stabilna inflacija ostaju ciljevi i u 2019. godini.

Tabakovićeva je istakla da će Srbija ovu godinu završiti sa više od tri milijarde eura neto stranih investicija.

“Pa, neka mi neko kaže da li je dinar prejak, da li se u Srbiji loše živi, da li je Srbija ugledna”, rekla je Tabakovićeva za RTS.

Ona je podsjetila da su ciljevi Narodne banke stabilnost cijena i finansijska stabilnost, a da je Narodna banka, prema zakonu, dužna da podrži ekonomsku politiku vlade.

“Moj je posao da građanima Srbije, koordinišući mere sa Vladom, kao na primjer u digitalizaciji, učinim sve da ova Srbija bude mjesto u kojem će i mladi rado ostajati da žive i rade”, rekla je Tabakovićeva.

Ona je obećala da će Narodna banka i u 2019. godini posmatrati i analizirati “otvorenih očiju”.

“Imamo najbolje, najstručnije i najlojalnije ljude koji će kao i dosada zajedno sa mnom dati sve od sebe da imaju stabilni dinar, stabilni kurs, stabilnu inflaciju, ali i, nadam se, veće plate i više prilika za radna mesta”, poručila je Tabakovićeva.

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da pojedina osporavanja njene političke prošlosti i sadašnjosti ne mogu da budu smetnja u radu, s obzirom na postignute rezultate.

“Ne mogu da razumijem da me neko pita da li je dinar tempirana bomba, a dinar je od `Blumberga`, nimalo prijateljski nastrojene prema meni ili Srbiji, proglašen u ovoj godini drugom najjačom valutom u svijetu. Da li pred jednom takvom agencijom i viješću koja je bila obrazložena neko ne treba da se postidi iznoseći kritike na račun Narodne banke Srbije ili politike Vlade Srbije”, upitala je Tabakovićeva.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *