Naslovne strane dnevnih novina za 26. decembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

Tvrde da stečaj u Meljine kompleksu nije zakonit

Olivera Mihajlović Elez kao predlagač stečaja u “Meljine kompleksu” i Privredni sud, kojije taj prijedlog usvojio, ignorisali su činjenicu da će otvaranje stečaja uticati i na potencijalno gašenje radnih mjesta u Opštoj bolnici Meljine rečeno namje iz pres službe Atlas grupe.

Stiglo 15 prijava

Na oglas za izbor i imenovanje izvršnog direktora i sekretara Montenegroberze stiglo je 15 prij ava, od čega desetak ima formalnu ispravnost, saopštioje odbor direktora ove berze.

Izvoz struje 44,5 miliona

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmjena Crne Gore za prvih 11 mjeseci, prema preliminarnim podacima Monstata, iznosila je 2,7 milijardi eura, što je 12,2 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Iz Monstataje saopšteno da je izvezena roba vrijedna 363,9 miliona eura, što je 8,6 odsto više u odnosu na uporedni period. Uvoz je bio viši 12,8 odsto i iznosio je 2,34 milijardi eura.

Dan

Zbog otkaza traži 101 hiljadu eura

U barskom Osnovnom sudu vodi se spor po tužbi bivšeg direktora Barske plovidbe Mila Paunovića, koji je smijenjen sa te funkcije 2017. godine. Paunović tvrdi da je nezakonito smijenjen i zbog toga potražuje 101.000 eura naknade štete. Sudski spor je evidentiran i u revizorskom izvještaju Barske plovidbe. Paunović je tužbu podnio Osnovnom sudu u Baru 5. januara ove godine.

Povećaće se rate za stambene kredite

Svi koji otplaćuju stambene kredite u eurima uskoro bi mogli da imaju više kamate. Naime, Euribor, referentna kamatna stopa, prema nekim procjenama mogla bi da poraste. Da li je zbog toga došao
kraj niskim ratama za stambene kredite, pita se Prva TV. Razloga za brigu trenutno nema. Ali da li će tako i ostati? Euribor je na rekordnom minimumu, što ne znači da u narednom periodu ova stopa neće rasti.

Vlada u minusu 38 miliona eura

U periodu od januara do oktobra ostvaren je deficit budžeta u iznosu od 37,9 miliona eura ili 0,8 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), što je 68,5 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Ministarstva finansija. U oktobru je, kako su naveli, zabilježen deficit budžeta od 12,7 miliona eura, što je 0,3 odsto BDP-a.

Dnevne novine

IZVOĐAČI RADOVA U PERUĆICI POZNATI DO KRAJA FEBRUARA

Elektroprivreda (EPCG) je početkom sedmice objavila tender za izbor najpovoljnije ponude za revitalizaciju šest generatora u Hidroelektrani (HE) Perućica, a isporučioci opreme i izvođači radova biće poznati do kraja februara, kazali su Dnevnim novinama u državnoj energetskoj kompaniji.

OD VAĐENJA KAMENA 6,71 MILION EURA

Ministarstvo ekonomije započelo je javnu raspravu o četiri lokaliteta u kotorskoj opštini sa kojih bi koncesionari vadili tehničko-građevinski kamen tokom zakupa na 20 odnosno 30 godina.

Zainteresovani mogu dati svoja mišljenja o predlozima koncesionih aktova za takozvane nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena sa lokaliteta Krivošije, Ledenice, Rudine 1 Pelinovo i Stupne.

Nadmetanje za skijašnicu Ski-centra Kolašin 1600

Skijališta Crne Gore daju u zakup skijašnicu koja se nalazi u sklopu novog skicentra Kolašin 1600, a ukupna minimalna cijena iznosi 2.500 eura. Kako se navodi u pozivu, predmet zakupa je mjesto za izdavanje ski-opreme, površine 250 kvadratnih metara.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *