Grčka staje na noge

Dodajte komentar

Najveće dostignuće vlade ove godine je jasno, to je izlazak iz memoranduma o inostranoj pomoći Grčkoj, nešto što niko nije mogao da zamisli prije tri godine.

To je izjavio portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos u intervjuu za portal “thecaller” prenosi ANA.

Riječ je o programu finansijske podrške Grčkoj u okviru Evropskog stabilizacionog mehanizma (ESM). Grčka je uspješno izašla iz programa podrške 20. avgusta ove godine koji je bio pokrenut kako bi ona rešila krizu velikog državnog duga.

“Budžet za 2019. godinu nije bio samo prvi postmemorandumski budžet, već i prvi razvojni budžet posle deset godina”, istakao je Canakopulos.

On je podvukao da će povećanje minimalne zarade u januaru 2019. godine biti značajan momenat za vladu, dodajući da će naredne godine biti sprovedene dodatne mjere.

Portparol vlade je ocijenio da će izbori biti održani na jesen iduće godine i da će SIRIZA biti pobjednik.

Kada je riječ o Prespanskom sporazumu s Makedonijom, Canakopulos je rekao da “vlada teži da bar većina od ukupnog broja poslanika glasa o ratifikaciji sporazuma”.

On je, takodje ocijenio da će biti “dovoljno poslanika koji neće želeti da propuste tu veliku, istorijsku priliku i da odvedu zemlju u avanturu”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *