Zvanično otvorena sezona na Vučju (video)

Dodajte komentar

Nakon Žabljaka proteklog vikenda, zimska turistička sezona zvanično je danas otvorena i na Ski centru Vučje kod Nikšića.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) najavljuju da će zimska turistička sezona predstojećeg vikenda biti otvorena i u Kolašinu. Direktorica NTO Željka Radak Kukavičić saopštila je da vrijeme ide naruku svim ski centrima u Crnoj Gori.

“Ponudu primorskog regiona dopunjava Vučje, ali i Nikšić. Posebno zadovoljstvo je i projekat koji realizujemo, Domaći proizvodi sa Vučja, a cilj je da na bolji način povežemo sve ono što je domaće sa turističkom ponudom Crne Gore. Ski centar Vučje i ono što se ovdje proizvodi će kroz kanale distribucije doći do svih gostiju koji borave ovdje”, istakla je Radak Kukavičić.

Predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) Damir Davidović podsjetio je na rezultate u turizmu u godini koja je na izmaku.

“Svjedoci smo da je iza nas dobra turistička godina. Riječ rekord nije više novina. Stav MORT-a je da smatramo da svi rekordi i rezultati predstavljaju solidnu osnovu za novi početak kad je u pitanju turizam, da radimo na proširenju naše ponude”, istakao je Davidović.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da se prvi put ove godine, otkad se otvara sezona na Vučju, bijeli snijeg na Vučju.

“Što govori da bi trebalo da bude sezona dobra. Nadam se da će i Vučje raditi punim kapacitetima, ne samo za Novu godinu, već tokom cijele sezone”, rekao je Grbović i istakao da je neophodno obezbijediti osnježivače, kako bi ski centar radio tokom cijele sezone.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *