U ponedjeljak otvaranje novog terminala na Aerodromu Tivat

Dodajte komentar

Otvaranje novog terminala u okviru tivatatskog aerodroma zakazano je za 24. decembar u 17h. Objekat je sagrađen za manje od četiri mjeseca, i pružiće daleko komfornije uslove u najprometnijoj crnogorskoj vazdušnoj luci.

Objekat, po najsavremenijim standardima, sagradila je kompanija „Fidija“.

Prema ranijim najavama, terminal je namijenjen odlazećim putnicima, ima šest check-in šaltera za registraciju putnika i predaju prtljaga, kao i prostorije za predstavnike aviokompanija.

Tu su i službene prostorije za predstavnike Uprave policije i Uprave carina, kao i toaleti za putnike. U sklopu objekta je i nov prostor za sortiranje prtljaga sa svom pratećom opremom uključujući i dvije nove linije za kontradiverzionu kontrolu.

Vrijednost novog objekta sa svom opremom je oko 2,2 miliona eura, sagrađen je na slobodnom prostoru sa sjeverozapadne strane aktuelne aerodromske terminalne zgrade, a kompletno ga je iz sopstvenih sredstava finansirali Aerodromi Crne Gore.

Završetkom novog odlaznog terminala stvoriće se znatno komforniji uslovi za putnike na tivatskom aerodromu gdje je najveći problem mala i neuslovna terminaln zgrada od oko 4.000 kvadrata, projektovana za godišnji kapacitet od 400.000 putnika, a kroz koju će ove godine proći ukupno čak preko 1,2 miliona putnika.

Kako je javio Radio Tivat, planirano je da tokom ove zime na Aerodromu Tivat radi novi terminal, dok će stara terminalna zgrada u tom periodu biti van upotrebe radi djelimične obnove i modernizacije pred nastupajuću ljetnju turističku sezonu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *