Cijelo selo dobilo na lutriji 100 miliona eura

Dodajte komentar

Kada je na španskoj lutriji izvučen broj 58268 skoro cijelo selo Sodeto sa 250 stanovnika je počelo da slavi premiju od 100 miliona eura. Svi su postali dobitnici na izvlačenju takozvanog “debeljka” (el gordo) osim nesrećnog došljaka iz Grčke Kostasa Micotakisa koji nije mnogo mario za “kult lotoa” u ovom mjestu pa nije ni kupio loz.

Ova nesvakidašnja situacije desila se zato što prodajna mjesta Španske božićne lutrije često dobijaju svega jedan ili dva različita broja.

Mještani su odmah izašli na trg u centru da proslave. Neke je vijest zatekla na traktoru i nisu mogli da vjeruju dok nisu vidjeli razdragane komšije. Žene su opsjele jedinu frizerku u želji da se dotjeraju za televizijske kamere koje sigurno dolaze, ali je i ona uzela slobodan dan kako bi slavila.

Seljani su, imajući u vidu da je ovo siromašan dio zemlje, svoj dio bogatstva potrošili pretežno na otplatu dugova i ulaganje u svoje farme, dok su zidari zadovoljno trljali ruke zbog onih koji su riješili da renoviraju domove.

Dok je tekao šampanjac jedini ”gubitnik” Kostas nije pao u očaj već je snimao dokumentarac o svojim komšijama pošto je po profesiji producent.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *