Udruženje banaka: Bankarski sektor stabilan, nije došlo do povlačenja depozita

1 komentar

Upravni Odbor Udruženja banaka Crne Gore, kog sačinjavaju direktori svih banaka u Crnoj Gori, je na sjednici od 13.12.2018. godine razmatrao situaciju u bankarskom sektoru, nakon uvođenja privremenih uprava u dvije banke članice udruženja.

Analizirajući informacije u periodu od nekoliko dana nakon uvošenja privremenih uprava zajednički je konstatovano da te mjere nisu imale negativan efekat na stabilnost bankarskog sektora, budući da je, kako su kazali, prvi psihološki udar prošao bez posljedica jer nije došlo do povlačenja depozita iz banaka.

“Naša su očekivanja da će tako biti i u narednom periodu. Udruženje banaka podržava Centralnu banku Crne Gore u nastojanju da pronađe rješenje za ozdravljenje Atlas i IBM banke u što krećem roku, kako bi postojeći klijenti banaka imali što manje neprijatnosti zbog privremene blokade raspolaganja sredstvima”, kazali su iz Udruženja banaka.

Kako su dodali iz Udruženja, ostaju otvoreni sa saradnju sa medijima i Centralnom bankom, kako bi na taj način dali svoj doptinos unaprjeđenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Sto ne kažete kako je stvarno bilo, da ste nezadovoljni upravom u Atlas banci od 45 dana umjesto uvodjenja stečaja kako Zakon o bankama nalaze kad je banka nesolventna. I kad obaveze premašuju imovinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *