Ove godine rekordna zarada za “Disney” – 7 milijardi dolara

Dodajte komentar

Kompanija “Walt Disney” i ove godine je ostvarila rekordnu zaradu, zahvaljujući hitovima kao što su “Black Panther” i “Avangers: Infinity War”. U bioskopima širom svijeta filmovi “Walt Disney”-a su zaradili više od sedam milijardi dolara.

“Ovo je tek drugi put u istoriji da je neki filmski studio zaradio više od sedam milijardi dolara. Upravo je “Disney” u filmskoj industriji prvi put premašio taj iznos 2016. godine s globalnim bruto prihodima od 7,6 milijardi dolara. Procjenjuje se da su globalni bruto prihodi od ulaznica “Walt Disney” studija 9. decembra iznosili 4.069 milijardi dolara, što je naš drugi rezultat na skali najboljih godina i treći u istoriji industrije”, saopštila je ta kompanija.

Podatak je objavljen uoči premijere “Disney”-evog filma “Mary Poppins returns”, koja je zakazana za 19. decembar, a očekuje se da će zahvaljujući ovom hitu zabilježiti još bolje rezultate na blagajnama tokom praznika.

“Trenutno su četiri od osam najuspješnijih ovogodišnjih svjetskih premijera filmovi “Walt Disney” studija, uključujući dva vodeća naslova na globalnom i tri na domaćem nivou”, navode u Kompaniji “Disney”.

Na prvom mjestu je Marvelov “Avengers: infinity war” s prihodima od dvije milijarde dolara, a slijedi “Black Panther” sa zaradom od 1,35 milijardi dolara od ulaznica. Piksarov animirani film “Incredibles 2” zaradio je 1,24 milijarde dolara. Na skali bioskopskih hitova koji su u ovoj godini ostvarili najveće prihode od ulaznica nalaze se još “Ant-Man i The Wasp”, “Solo: A Star Wars story” i “Ralph breaks internet”, s prvim mestom po prihodima od ulaznica u sjevernoameričkim bioskopima tri nedjelje zaredom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *