Uručena priznanja za najbolje kompanije i institucije u oblasti turizma (video)

Dodajte komentar

Dodjela priznanja nagrađenima na konkursu „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu“ u Podgorici održana je danas. Tom prilikom Tanja Popović,  direktorica Tturističke organizacije Podgorica kazala je da je prošla godina donijela je mnogo toga dobrog.

“Godina koja je zabilježila veliki uspjeh u broju dolazaka i broju noćenja u našem gradu, naravno zahvaljujući svima vama, zajedno sa nama. Samo za deset mjeseci ove godine, rezultat koji smo postigli u broju dolazaka bio preko 20 posto veći, a evo godina još uvijek nije završena, 250 hiljada noćenja je bilo u ovoj godini. Veliko zadovoljstvo je da je kvalitet onoga što nudimo u glavnom gradu dostigao takav nivo. Ne samo da je bitan broj dolazaka, nego ono što je bitnije od toga je da gost koji dođe bude zadovoljan i da zadovoljan odlazi iz ovoga grada, samo takav gost se ponovo i vraća, a to nam je i cilj”, kazala je Popoivić.

Gradonacelnik Podgorice dr Ivan Vukovic kazao je da Podgorica nije isti grad kakav je bila prije deset ili petnaest godina.

“Danas je to jedan lijepi grad za život i sve više jedna veoma atraktivna turistiška destinacija, o tome govore impozantne brojke vezane za ovu i za prošlu godinu. Sve to ne bi bilo moguće da prethodne gradske uprave nisu kvalitetno radile svoj posao, prije svega na planu infrastrukturnog razvoja grada, ali istovremeno sve to ne bi bilo moguće da glavni grad nije imao podršku ljudi kao što ste vi. Mi smo kreirali okvir, a vi ste taj okvir popunjavali lijepim sadržajem, koji je u prethodnom periodu nedostajao Podgorici kako bi ona u punoj mjeri ličila na one lijepe Evropske gradove u koje tako često odlazimo. Mi smo na istom zadatku. Ovo je naš grad i gradićemo ga zajedno i u narednom periodu u gradskoj upravi ćete imati partnera za taj posao”,

U kategoriji „Najbolje kompanije i institucije“ priznanja su dobili kompanija ASTORIA Group, hotel CentreVille Hotel and Experiences, restoran Porto, turistička agencija EastWest Voyage, turistička manifestacija Monte Vino.

PR i marketing menadžer hotela CentreVille Milo Radonjić kazao je da je za CentreVille Hotel and Experiences 2018 je bila jedna veoma uzbudljiva i jako uspješna godina.

“Dobili smo nekoliko priznanja. I dalje smo ostali broj jedan preporučeni hotel u Podgorici na booking-u i tripadvisor-u. Dobili smo četiri internacionalna priznanja za CentreVille, četiri za Living room i na kraju godine kao najljepši mogući novogodišnji poklon, dobili smo nagradu za najbolji hotel u Podgorici za 2018-tu godinu, od strane TO Podgorica Jako smo zahvalni. Negdje kažu da se na domaćem terenu najteže pokazati, s toga nam je izuzetno drago što je upravo uprava glavnog grada prepoznala da smo mi jedan hotel koji je zaslužio nagradu, koji je zaslužio da bude na tronu u odnosu na ono što su bili njihovi kriterijumi”, kazao je Radonjić.

Podgorica Danilo Pavličić Akademija piva kazao je da je nagrada došla za za najbolji turistički projekat u Podgorici od strane TO glavnog grada.

Nalazimo se u Akademiji piva, prvoj crnogorskoj kraft pivari i jednoj od najvećih kraft pivara u regionu.

“Izdvajamo se po kvalitetu piva. Svaka serija piva koju izbacujemo je ista kao i prethodna, što je jako teško u malim proizvodnjama. Nabavljamo najkvalitetnije sirovine iz inostranstva, upošljavamo najkvalitetnije ljude iz regiona i iz svijeta koji nam pomažu da radimo na kvalitetu našeg piva, tako da je kvalitet definitivno nešto po čemu se izdvajam”, kazao je Pavličić.

Uručena su i dva specijalna priznanja, i to putopiscu Edinu Krniću i Restoranu Konoba „Odžaklija“.

Kako je bilo na dodjeli nagrada pogledajte na snimku ispod:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *