Tereza Mej”preživejla” glasanje i poručila da nastavlja misiju Brexit

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila sinoć da će nastaviti sa svojom “obnovljenom misijom” da izvede Britaniju iz EU, nakon što je “preživjela” glasanje.

O povjerenju u njeno vođstvo juče su se izjašnjavali članovi Konzervativne partije, a tražili su ga poslanici te stranke koji se protive planu o Bregzitu. Obraćajući se novinarima isred svoje rezidencije u Dauning stritu, Mej je rekla da je zadovoljna što je dobila podršku kolega, ali je priznala da je “značajan broj” njih glasao protiv nje.

“Čula sam šta su rekli”, jasna je bila Mej nakon, kako je rekla, “dugog i izazovnog dana”, navodi AP. “Nakon ovog glasanja, mi sada moramo da nastavimo posao realizacije Bregzita radi britanskog naroda i gradnje bolje budućnosti za ovu zemlju”, poručila je britanska premijerka.

Ona je dodala da to treba da bude Bregzit koji odražava glas naroda, “koji vraća kontrolu nad našim novcem, našim granicama i našim zakonima”, koji štiti radna mjesta, bezbjednost i Uniju i koji ujedinjuje zemlju, prenio je Rojters.

“To mora početi ovdje u Vestminsteru, sa ujedinjenjem političara sa svim strana i delovanjem u nacionalnom interesu”, rekla je Mej.

Ona je dodala da iako je realizacija Bregzita važna, potrebno je fokusirati se na druga pitanja koja narod smatra ključnim, kao što su jačanje ekonomije i izgradnja domova za porodice kojima je to potrebno.

“Tako da ovo je naša obnovljena misija: realizacija Begzita za koji su ljudi glasali, vraćanje jedinstva u zemlji i izgradnja države koja zaista funkcioniše za sve”, poručila je Mej.

Check Also

Hrvatske banke očekuju veliko slivanje novca na tekuće i žiro račune krajem godine

Ukupni depoziti kod poslovnih banaka krajem juna su iznosili 383,3 milijarde kuna (51,1 milijardu eura), …

Leave a Reply

Your email address will not be published.