Predstavljen telefon sa dva ekrana (video)

Dodajte komentar

Dijagonala prednjeg Super AMOLED ekrana iznosi 6,39 inča, a rezolucija je 2340 x 1080 piksela, dok se sa zadnje strane nalazi 5,49-inčni Super AMOLED ekran Full HD rezolucije.

Nakon što je Vivo ranije ove godine predstavio zanimljiv model NEX sa skrivenom kamerom za selfije koja “iskače” iz kućišta, jučer su u Kini predstavili njegova nasljednika koji također dolazi s nekim zanimljivim inovacijama. Kao i prethodni uređaj, niti NEX Dual Display Edition nema kamere s prednje strane ekrana.

Umjesto postavljanja klasične kamere s prednje strane (ili kamere koja je skrivena u kućištu), u Vivu su se odlučili na postavljanje drugog ekrana sa zadnje strane uređaja iznad kojeg se nalaze tri kamere, tako da će s NEX Dual Displayom za snimanje selfija biti potrebno prvo okrenuti telefon i onda snimiti fotografiju. Dijagonala prednjeg Super AMOLED ekrana iznosi 6,39 inča, a rezolucija je 2340 x 1080 piksela, dok se sa zadnje strane nalazi 5,49-inčni Super AMOLED ekran Full HD rezolucije.

Iako će ovaj telefon biti najprepoznatljiviji upravo po dva ekrana, treba napomenuti kako je, kada je hardver u pitanju, riječ o jednom od najjačih uređaja na tržištu. Osim klasičnog Snapdragona 845 koji je ugrađen i u većinu ostalih najsnažnijih modela na tržištu, NEX Dual Display dolazi i s čak 10 GB RAM-a, ima 128 GB prostora za čuvanje podataka, USB-C priključak te bateriju od 3500 mAh, uz podršku za brzo punjenje. Radi na posljednjoj verziji Funtouch OS-a koja je bazirana na Androidu 9.0 Pie, a treba pomenuti i podršku za prepoznavanje lica, kao i senzor za otiske prstiju implementiran u prednji ekran.

Sve tri kamere ovog telefona, dakle, smještene su sa zadnje strane – primarna 12 MP (f/1.79), zatim 2 MP za noćno snimanje i snimanje fotografija sa zamućenom pozadinom te 3D kamere za prepoznavanje lica i mjerenje udaljenosti. S obzirom na to da ima dva ekrana, Vivo je na uređaju omogućio i neke zanimljive opcije poput prikaza fotografija i videozapisa na stražnjem ekranu tokom fotografiranja, stražnji ekran može se koristiti i u videoigrama kao dodatan kontroler za upravljanje opcijama.

Vivo NEX Dual Display na početku će se pojaviti samo na kineskom tržištu (po cijeni oko 725 dolara) i nije poznato možemo li ga naknadno očekivati i na tržištima drugih zemalja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *