Lovćen invest tužio Glavni grad

Dodajte komentar

Zbog nemogućnosti prisustva ročištu bivšeg prvog čovjeka Podgorice Slavoljuba Stijepovića, sutkinja Milica Vlahović je odložila ročište po tužbi kompanije Lovćen invest protiv Glavnog grada i Agencije za razvoj i izgradnju. Ova kompanija traži dva miliona eura za naknadu štete zbog neispunjenja obaveze koje je prilikom sudskog poravnanja opština preuzela na sebe prije osam godina.

– Tuženi je imao obavezu da tužiocu prenese u vlasničku državinu 2.041 kvadrat zemljišta, čiju je vrijednost utvrdila Direkcija za imovinu i iznosi 301 euro po kvadratu, odnosno ukupno 614.341 eura na dan 7. 10. 2010. godine. Parcele, koje je tužilac predao u vlasništvo tuženom, bile su slobodne bez bilo kakvih objekata – navodi se u tužbi i dodaje da se Lovćen invest više puta obraćao Glavnom gradu da se sprovede sudsko poravnanje, što nije učinjeno, čime je ukupna šteta koju su pretrpili zbog neustupanja zemljišta 1,1 milion eura.

U odgovoru Glavni grad traži da se tužba odbaci kao nedozvoljena s obzirom na to da je u poravnanju decidno navedeno da Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice ima obavezu da postupi u skladu sa poravnanjem.

U odgovoru na tužbu Agencija navodi da su oni postupili u skladu sa svojim obavezama obrativši se Direkciji za imovinu Glavnog grada, jer je ona nadležna za sprovođenje postupaka u vezi sa raspolaganjem građevinskog zemljišta na teritoriji Glavnog grada.

Ročište bi trebalo da bude nastavljeno u januaru kada bi trebalo da bude saslušan Slavoljub Stijepović i bude prezentovan nalaz vještaka finansijske struke Borke Boričić.

Ovaj problem nije jedini koji imaju sa Glavnim gradom, kažu iz Lovćen investa. U pismu koje su uputili novom gradonačelniku Ivanu Vukoviću tražeći od njega sastanak, navode da grad još nije ustupio parcele na Malom brdu površine 3.421 metar kvadratni, koje su u međuvremenu uzurpirane divljom gradnjom.

Ukazali su i na drugi postupak koji je proizišao iz istog poravnanja, u kojem traže 12 miliona eura naknade štete zbog zemljišta od 13 hiljada kvadrata.

Privredni sud je prvobitno odbio tužbeni zahtjev upućujući ih na izvršni postupak, ali je Apelacioni vratio na ponovno postupanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *