U istoriji Crne Gore nikada se više nije ulagao u putnu infrastrkturu

Dodajte komentar

U istoriji Crne Gore nikada se više nije ulagao u putnu infrastrkturu. Prošle godine potrošeno je 47 miliona eura za puteve. U 2018. planirano da se potroši 44 miliona eura za putnu infrastrkturu, a zaključno sa oktobrom za tu namjenu je potrošeno 24 miliona, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

“Najveći izazivi za mene kada sam došao na ovu funkciju bili su auto-put i Montenegro Airlines. Za kvakitet radova na auto-putu je nulta tolerancija. Ovo je najzahtjevnija dionica u Evropi. Neće se raditi kompletna petlja, nego pristupni put, završićemo vodosnabdijevanje duž cijele trase auto-puta. Trajno napajanje strujom je takođe važan segment ovog projekta. Pored auto-puta radimo na ostaloj mreži puteva. Od granice na sjeveru do juga”, rekao je on na današnjem radnom doručku sa novinarima kojima je predstavio rezultate rada njegovog resora u prethodne dvije godine.

Prema njegovim riječima za dvije godine rekonstruisano je gotovo 95 kilometara puteva.

“U istoriji Crne Gore nikada se više nije ulagao u putnu infrastrkturu. Započećemo izgradnju bulevara od Jaza do Tivta, Podgorice do Danilovgrada”, istakao je on.

Dodao je da je u toku je realizacija 17 projekata na željeznici. U naredne tri godine uložiće se ukupno oko 130 miliona eura.

Pomorstvo

Crnogorski pomorci bili su nepravedno zapostavljeni, a naš najveći uspjeh je vraćanje pomoraca na bijelu listu.

“Pomorci su bili na margini. Država mora znatno više da im posveti pažnje. Potpisali smo sporazum sa Portugalijom, Holandijom tek treba, a planiramo da obnovimo sporazum sa Ukrajinom”, kazao je Nurković.

Izvor i foto: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *