Neymar “marketinška mašina”: Sponzorski ugovor s katarskom bankom

Brazilski ofanzivac Neymar maksimalno je unovčio svoj marketinški potencijal budući da osim uspjeha na terenu igrač PSG-a jednake rezultate postiže i kada su sponzorski ugovori u pitanju pa se procjenjuje da trenutno ima bogatstvo u vrijednosti od 170 miliona eura.

Neymar je nedavno postao globalni ambasador Nacionalne banke Katara (QNB), što znači da je u karijeri imao ugovore sa 35 različitih kompanije, više nego bilo koji nogometaš na svijetu.

Najskuplje plaćeni igrač svih vremena obavezao se na saradnju s novim partnerom, a zaštitno je lice i kompanija poput Nike, Replay, McDonald’s, Gillette, Red Bull…

“Neymar je bez dileme najbolji ambasador našeg brenda i neko s kim dijelimo iste vrijednosti koje će donijeti veliku strast za pružanjem izuzetnog iskustva našim korisnicima. Saradnja sa Neymarom povećava svijest o našem brendu na međunarodnom tržištu, gdje QNB nastupa s velikom predanošću u skladu sa globalnom strategijom i dodatno jača naše napore u razvoju zajednica u kojima poslujemo u okviru naše rastuće internacionalne mreže”, stoji u saopštenju banke.

Inače, Brazilac ima više od 209 miliona pratilaca na društvenim mrežama, a trenutno ima više od 20 aktivnih sponzorskih ugovora od kojih prema procjenama zarađuje oko 15 miliona eura.

Ranije je sarađivao i sa kompanijama Police, Panasonic, Volkswagen, Unilver, Santander, Castrol…

Check Also

Opština Golubovci računa da Zeta može da zaradi 1,6 miliona

Prema preliminarnim podacima, do kojih je “Dan” došao iz nezvaničnih izvora, studija opravdanosti teritorijalne promjene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *