Neymar “marketinška mašina”: Sponzorski ugovor s katarskom bankom

Brazilski ofanzivac Neymar maksimalno je unovčio svoj marketinški potencijal budući da osim uspjeha na terenu igrač PSG-a jednake rezultate postiže i kada su sponzorski ugovori u pitanju pa se procjenjuje da trenutno ima bogatstvo u vrijednosti od 170 miliona eura.

Neymar je nedavno postao globalni ambasador Nacionalne banke Katara (QNB), što znači da je u karijeri imao ugovore sa 35 različitih kompanije, više nego bilo koji nogometaš na svijetu.

Najskuplje plaćeni igrač svih vremena obavezao se na saradnju s novim partnerom, a zaštitno je lice i kompanija poput Nike, Replay, McDonald’s, Gillette, Red Bull…

“Neymar je bez dileme najbolji ambasador našeg brenda i neko s kim dijelimo iste vrijednosti koje će donijeti veliku strast za pružanjem izuzetnog iskustva našim korisnicima. Saradnja sa Neymarom povećava svijest o našem brendu na međunarodnom tržištu, gdje QNB nastupa s velikom predanošću u skladu sa globalnom strategijom i dodatno jača naše napore u razvoju zajednica u kojima poslujemo u okviru naše rastuće internacionalne mreže”, stoji u saopštenju banke.

Inače, Brazilac ima više od 209 miliona pratilaca na društvenim mrežama, a trenutno ima više od 20 aktivnih sponzorskih ugovora od kojih prema procjenama zarađuje oko 15 miliona eura.

Ranije je sarađivao i sa kompanijama Police, Panasonic, Volkswagen, Unilver, Santander, Castrol…

Check Also

Fejsbuk aktivira kriptovalutu možda već u januaru

Fejsbuk i njegovi partneri spremaju se da izdaju kriptovalutu libru već u januaru naredne godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *