Hyundai ipak ne dolazi u Hrvatsku

Izgleda da je vijest o dolasku Hjundaija u Hrvatsku bila veliki nesporazum, pišu regionalni mediji. Kako nezvanično saznaje Telegram, bombastične najave nažalost nisu bile sasvim tačne.

Tako da od pompezno najavljenog skorog dolaska velikih investitora iz svijeta, južnokorejskog automobilskog diva Hjundai, neće biti ništa. Prema svemu sudeći čini se da je sve, naime, veliki nesporazum. Iz predstavništva Koreje u Zagrebu nezvanično Telegram saznaje kako oni nemaju pojma da bi, na primjer, Hjundai mogao da gradi fabriku u Varaždinu. A oni su prvi koji bi, sasvim sigurno, znali nešto o tome, navodi portal.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok kaže kako je svjestan da se tako velika ulaganja ne mogu izvesti bez angažmana Vlade, a iz kancelarije varaždinskog župana Radomira Čačića kratko je saopšteno da su kod njih bili u posjeti predstavnici južnokorejske kompanije, ali Il Heung koja jedva ima 315 radnika. Navodno su zainteresovani za gradnju pogona u kojem bi se izrađivala svijetla za automobile.

Informaciju o dolasku velikih svjetski kompanija pustio je u javnost tamošnji ministar privrede Darko Horvat. I dok on tvrdi da je samo napomenuo kako je pozvao četiri velike svjetske automobilske kompanije u Hrvatsku i da od njih još nije dobio odgovor, mediji su odmah sročili bombastičnu vijest kao da je dolazak Hjundaija i drugih velikih kompanija gotova stvar. Što bi, svakako, bila poslovna senzacija jer je Hjundai svjetska mega kompanija koja je prošle godine ostvarila prihod od gotovo 91 milijarde dolara.

Check Also

Promet na Montenegroberzi 786 hiljada

Ovu sedmicu na Montenegroberzi obilježio je pad berzanskih indeksa i promet od skoro 790 hiljada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *