HNB bankama plasirao gotovo 1,4 milijardi kuna

Hrvatska narodna banka (HNB) održala je u utorak prvu ovogodišnju strukturnu repo aukciju, na kojoj je bankama po fiksnoj repo stopi od 1,2 posto plasirala ukupno 1,397 milijardi kuna, u namjeri da snažnije aktivira kreditnu aktivnost.

Datum namirenja ove aukcije je 13. decembra ove godine, a datum reotkupa je za četiri godine, 13. decembra 2023. godine.

Ukupan iznos pristiglih ponuda za aukciju iznosio je 1,397 milijardi kuna, što znači da je HNB prihvatila sve pristigle ponude.

Kao finanxijsko osiguranje HNB je prihvatao hartije od vrijednosti s Liste prihvatljivih hartija od vrijednostib, objavljene na njenoj internet stranici, a koji su preneseni u skup prihvatljive imovine kod Hrvatske narodne banke, podsjećaju iz centralne banke.

Zadnja repo aukcija, prije današnje, bila je održana početkom novembra 2017., kada je HNB bankama plasirao 530 miliona kuna po kamati od 1,2 posto.

Check Also

Prezentacija programa prestižnog univerziteta SRH Berlin University of Applied Sciences

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice domaćin je brojnim prestižnim obrazovnim institucijama iz …

Leave a Reply

Your email address will not be published.