Nacionalna turistička organizacija u Beogradu predstavila ponudu za novogodišnje praznike (video)

Dodajte komentar

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i Ambasadom Crne Gore u Srbiji, predstavila je danas ponudu Crne Gore za novogodišnje praznike u tržnom centru u Beogradu.

Pored susreta sa novinarima predstavnici lokalnih turističkih organizacija Bara, Budve, Tivta, Kotora, Podgorice i Rožaja kao i strateški partneri predstavili su svoju ponudu i bogat program za novogodišnje praznike na trgovima i u hotelima.

Tokom promocije organizovan je zabavni program za posjetioce, “Facepainting” animacija za djecu sa Djeda Mrazom i raznovrsnim poklonima. U okviru programa upriličen je i nastup Leontine i hora Čarolija. Atmosferu su dodatno zagrijali trubači koji su za ovu priliku u repertoaru uvrstili i novogodišnje melodije.

Crna Gora je prepoznata kao omiljena destinacija za turiste iz Srbije kada je u pitanju odmor tokom novogodišnjih praznika, te se očekuje da će i ove godine na crnogorskoj obali i planinama u prazničnoj atmosferi uzivati hiljade gostiju sa ovog tržišta.

Direktorica NTO Crne Gore Željka Radak Kukavičić kazala je da će u susret predstojećim praznicima u svim gradovima u Crnoj Gori , na primorju i na sjeveru, po trgovima, po restoranima, biti priređeni savršeni programi dočeka nove godine.

“Ja sam sigurna da će Crna Gora, baš kao što je bila i ljetos i tokom zime i tokom novogodišnjih praznika, potvrditi epitet destinacije koja nudi najbolji provod. U Crnoj Gori u januaru i februaru naše planine nude bogate programe. To nije samo skijanje, nego i mnogi drugi sadržaji koje ćete naći u Žabljaku, Kolašinu, Rožajama, Beranama, Vučju. Isto tako, kako naši ski centri, tako i primorski gradovi, tokom januara i februara imaju veliki broj manifestacija. Sigurna sam da će svi oni koji dođu u Crnu Goru u tom periodu imati ludi provod”, kazala je Kukavičić.

Marija Drasković iz TO Budva kazala je da Budva ove godine proslavlja veliki jubilej, a to je 20 godina dočeka nove godine na otvorenom, na gradskom trgu u autentičnom okruženju, među zidinama Starog grada.

“Baš zbog toga, ove godine imamo petodnevni novogodišnji program, to znači pet dana, ne samo večernjih, velikih koncerata, nego i dnevnih, bogatih sadržaja, uključujući veliki Božićni bazar koji će u Budvi trajati čak cijelih mjesec dana. Ipak, očekujemo da će najveći broj ljudi privući naš večernji program, odnosno koncerti. Tih pet dana imaće pet različitih muzičkih žanrova. Za finale cijele ove godine imaćemo koncert sjajnog Dina Merlina. Moram da kažem da su i budvanski hotelijeri odradili sjajan posao. Mnoge velike zvijezde iz regiona nastupaju u sklopu njihovih novogodišnjih aranžmana. Vjerujem da ćemo opravdati titulu i zvanje domaćina na najboljem dočeku na otvorenom i najboljem novogodišnjem provodu, kada je riječ o regionu”, navela je Drašković.

Novogodišnji doček u Kotoru kaže Ana Nives Radović direktorica TO Kotor, samo je dio jedne velike manifestacije od Božića do Božića koja traje od 23 decembra do 9 januara.

“Tokom svih tih dana biće praznični program, kako slavljenje oba Božića, tako naravno i razni kulturni, zabavni i humanitarni sadržaji. Za sve uzraste, za sve generacije, za sve ukuse, svakako u duhu slavlja, u duhu praznika”, navodi Ana Nives Radović.

I Bar će ove godine organizovati svečani doček nove godine na glavnom gradskom trgu. Emil Kukalj, direktor TO Bar obećava da će Bar biti mjesto dobrog provoda.

“I ove godine ćemo imati, lokalne i regionalne zvijezde. Imaćemo trodnevni program. 30.12. Nastupiće Aco Pejović, za sam doček nove godine imamo Sergeja Ćetkovića, a prvog januara imamo Plavi Orkestar. Naši posjetioci i građani će imati mogućnost da se upoznaju sa lokalnom gastronomskom ponudom. Biće organizovan novogodišnji bazar gdje će naši posjetioci i građani moći da degustiraju i kupe tradicionalne proizvode ovog regiona. Imaćemo program i za najmlađe, gdje ćemo organizovati novogodišnju predstavu. U planu je i organizacija jednog Božićnog koncerta klasične muzike. Cijene su zaista pristupačne. Naši hotelijeri, agencije, privatni smještaji, potrudili su se da zaista ponude atraktivne cijene i pakete”, zaključuje Kukalj.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *