Žugić: Depoziti u Atlas i Invest banci potpuno zaštićeni

1 komentar

Centralna banka Crne Gore je u cilju zaštite interesa deponenata i sprečavanja daljeg pogoršanja finansijske situacije u Atlas i IBM banci uvela privremenu upravu u tim bankama, saopštio je za Televiziju Crne Gore guverner CBCG Radoje Žugić.

Razlog uvođenja privremene uprave je što je kontrolom CBCG utvrđeno da kapital kojim raspolažu Atlas i IBM banka ne odgovara nivou rizika njihovog poslovanja, saopštio je guverner.

“Danas je CBCG uvela privremenu upravu u dvije manje banke sa tržišnim učešćem od nešto iznad šest procenata zbog pogoršanja parametara poslovanja i pogoršanja finansijske situacije!”, rekao je Žugić.

Ta mjera, kako je rekao, predstavlja pokušaj oporavka te dvije banke sa realnim izgledima da banke u narednom periodu oporavimo.

“Ono što je moja poruka za ukupnu javnost, a posebno za deponente ovih dviju banaka je da su svi njihovi garantovani depoziti su potpuno zaštićeni i ova mjera CBCG neće pogoršati finansijsko zdravlje bankarskog sistema, već će ga dodatno osnažiti”, tvrdi guverner.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *