Skriveno podešavanje na telefonu značajno može da produži trajanje baterije ako ga isključite

Dodajte komentar

U zavisnosti od obaveza, mnogi od nas nemaju vremena da odvoje dobrih pola sata ili sat kako bi ostavili telefon na punjaču, a vrlo često može da se desi i da zaboravimo da telefon uveče stavimo na punjenje.

Ipak, jedna stvar koju možemo da uradimo jeste da optimizujemo Android telefon tako da troši manje baterije.

Ovaj “trik” može da se izvede na svakom Android telefonu i odnosi se ne deaktivaciju jedne opcije koja je prilično skrivena na telefonu. U pitanju je “alway-on mobile data” podešavanje.

Ako dobar dio dana provodite za kompjuterom ili kod kuće povezani na WiFi, ova opcija ne bi trebalo da vam bude aktivirana. Sudeći po jednom postu na Redditu, deaktivacijom ove opcije možemo da gotovo dupliramo “vrijeme za ekranom”. Ovo vrijeme se malo razlikuje od dužine trajanja baterije jer se odnosi na vrijeme koje ekran provede u upotrebi.

A manje vremena za ekranom može da produži trajanje baterije.

Evo kako da onesposobite ovu opciju

Prvi korak jeste da aktivirate developer mod na vašem telefonu koji donosi dodatna podešavanja kojima drugačije ne možete da pristupite na svom telefonu. Idite u Settings i skrolujte sve dok ne vidite About Phone opciju. Unutar ovo menija pronađite Build Number, i potom 7 puta dodirnite ovaj tab. Trebalo bi da dobijete obavještenje da vam je sada vidljiv Developer options meni unutar podešavanja (Settings). Uđite u njega i potražite kategoriju Networking i deaktivirajte opciju Mobile data always active. Sada će telefon prestati da koristi mobilni internet kada je povezan sa WiFi mrežom.

Iako ova opcija malo ubrzava prebacivanje sa bežičnog na mobilni internet, ona troši i više baterije – pogotovo u situacijama kada je signal loš.

(Telegraf)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *