Lanac jeftinih prodavnica Eurospin stiže u Hrvatsku

Dodajte komentar

S obzirom na oglase na društvenim mrežama u kojima u Zagrebu i Rijeci traže radnike te građevinska zemljišta i komercijalne nekretnine s parkingom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, pitanje je dana kad će hrvatsko tržište postati bogatije za još jedan veliki međunarodni trgovački lanac – Eurospin.

Kako piše Večernji list, riječ je, naime, o klasičnom italijanskom diskonteru s više od 1000 prodavnica u Italiji i 80-ak u Sloveniji, s oko 7000 radnika, rekordnih 4,7 milijardi eura prihoda i 184 miliona eura dobiti u 2017. To je daleko od vodećih 10 igrača u Evropi, među kojima prednjači Schwarz grupa s Lidlom i Kauflandom u portfelju.

No na kompetitivnom hrvatskom tržištu, na kojemu je 10 najvećih prošle gosine ostvarilo 38,7% ukupnih prihoda u maloprodaji i drži više od 80% tržišnog udjela, Eurospinov koncept „harddiskontera“ poput PennyMarketa, Aldija ili Hoffera, nekima će sigurno pomrsiti računicu. Specijalizovan za diskontnu prodaju prehrambenih proizvoda i svakodnevnu kupovinu, Eurospin se od ostalih takmaca u Evropi razlikuje po tome da prodaje isključivo svoje robne marke. U njegovim prodavnicama nema klasičnih brendova koji se nalaze u ostalim trgovačkim lancima, već samo oni koje je njegov tim plasirao putem mreže odabranih partnera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *