Lanac jeftinih prodavnica Eurospin stiže u Hrvatsku

S obzirom na oglase na društvenim mrežama u kojima u Zagrebu i Rijeci traže radnike te građevinska zemljišta i komercijalne nekretnine s parkingom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, pitanje je dana kad će hrvatsko tržište postati bogatije za još jedan veliki međunarodni trgovački lanac – Eurospin.

Kako piše Večernji list, riječ je, naime, o klasičnom italijanskom diskonteru s više od 1000 prodavnica u Italiji i 80-ak u Sloveniji, s oko 7000 radnika, rekordnih 4,7 milijardi eura prihoda i 184 miliona eura dobiti u 2017. To je daleko od vodećih 10 igrača u Evropi, među kojima prednjači Schwarz grupa s Lidlom i Kauflandom u portfelju.

No na kompetitivnom hrvatskom tržištu, na kojemu je 10 najvećih prošle gosine ostvarilo 38,7% ukupnih prihoda u maloprodaji i drži više od 80% tržišnog udjela, Eurospinov koncept „harddiskontera“ poput PennyMarketa, Aldija ili Hoffera, nekima će sigurno pomrsiti računicu. Specijalizovan za diskontnu prodaju prehrambenih proizvoda i svakodnevnu kupovinu, Eurospin se od ostalih takmaca u Evropi razlikuje po tome da prodaje isključivo svoje robne marke. U njegovim prodavnicama nema klasičnih brendova koji se nalaze u ostalim trgovačkim lancima, već samo oni koje je njegov tim plasirao putem mreže odabranih partnera.

Check Also

Mastercard i PayPal omogućili Instant Transfer na osam evropskih tržišta

Nakon uspješnog lansiranja u SAD-u i Singapuru, Mastercard i PayPal proširuju dostupnost svoje Instant Transfer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *