Bemaks će rekonstruisati stari put ka Danilovgradu

1 komentar

Firma Bemaks rekonstruisaće stari put ka Danilovgradu za 2.986.814 eura, odlučila je Direkcija za saobraćaj, na čiji su tender pristigle četiri ponude.

Pored Bemaksa učestvovale su i firme Tehnoput-MNE koja je bila drugorangirana, a za njom konzorcijum Met&Alu plast i Gradnja-promet, dok je ponuda firme Crnagoraput odbijena kao neispravna.

Ponuđači mogu izjaviti žalbu protiv ovog rješenja Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javnih nabavki u roku od 10 dana, od dana dostavljanja rješenja.

Put će biti rekonstruisan od Rogama do Spuža u dužini od pet kilometara. Miodrag Bakrač, iz Direkcije za saopbraćaj kazao je da će saobraćajnica ka Danilovgradu biti završena do 1. juna.

“Sada slijedi period žalbe na odluku o izboru najpovoljnijeg izvođača radova, a nakon toga potpisivanje ugovora. Onda dolazi na red proglašenje javnog interesa, pa rješavanje imovinskih sporova i na kraju radovi. Mislim da ćemo 1. juna imati novi put od Rogama do Spuža. Sigurno je da ćemo novi put dobiti u prvoj polovini godine”, kaže Bakrač, prenosi Dan.

Bakrač je kazao da je izrada elaborata eksproprijacije u toku.

“Izrada elaborata eksproprijacije je u toku. Imamo nešto oko određenih parcela što treba da se završi sa katastrom, odnosno da se poravnaju vlasnički listovi. Kad se sve to sredi ide na Vladu da se proglasi javni interes, kako bi mogli da uđemo u eksproprijaciju. Poslije toga pristupa se dobijanju građevinske dozvole. Ne možemo je dobiti dok elaborat ne bude završen”, kaže Bakrač.

Bakrač je ranije kazao da će se na Vranjickim njivama raditi vijadukt dug 40 metara.

“To će biti jedna velika komforna raskrsnica. Radićemo veliku raskrsnicu sa lijeve strane skretanja iz pravca Danilovgrada. Moći će da se automobil prestroji i da bude u srednjoj traci i da skrene lijevo. Vijadukt je dug nekih 40 metara i pomjera se skroz, jer se bukvalno radi mostovska konstrukcija. Dakle, sadašnji privremeni priključak se ukida, jer nije bezbjedan”, rekao je Bakrač.

Projekat je ranije bio procijenjen na 2,4 miliona, ali su morali da rade izmjene i dopune tenderske dokumentacije na 3,5 miliona. On je istakao i da će saobraćajnica imati trotoare, atmosfersku kanalizaciju, te da je obaveza lokalne samouprave da uradi rasvjetu.

RTCG

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Zamislite firmu Tehnoput – MNE, koja se zvala Tehnoput? pa ostala duzna drzavi a vjerovatno i firmama milionske poreze i dugove i samo otvorila Tehnoput MNE i lagano radi

    To samo moze kod nas i moguce nedje u Africi

    Kad kazes ovo pred nekim iz Dps-a drzavni si neprijatelj, protiv drzavnosti si

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *