“Bayer” sprema 12.000 otkaza

Dodajte komentar

Njemačka farmaceutska kompanija “Bayer” saopštila je da će ukinuti 12.000 radnih mjesta širom svijeta do 2021. godine, posle kupovine američkog giganta “Monsanta”, koji se bavi proizvodnjom herbicida i genetski modifikovanim proizvodima.

Gotovo polovina radnih mjesta u administraciji, oko 4.100, biće ukinuto u sektoru agrohemije, što je direktna posljedica kupovine “Monsanta”. Biće ukinuto 1.250 radnih mjesta u farmaciji i 1.100 u proizvodnji lekova koji se izdaju bez recepta.

“Bayer” će se na taj naćin odreći oko deset odsto svoje radne snage.

“Promjene su neophodne. Postavićemo nove osnove za “Bayer”, kako bi se poboljšao učinak”, izjavio je direktor “Bayer”-a Verner Bauman.

“Bayer” je izdvojio 63 milijarde dolara (54 milijardi eura) ove godine da bi kupio “Monsanto”, giganta u proizvodnji pesticida i kontroverznog herbicida na bazi organskog jedinjenja glifosata.

Ta kupovina, koju su kritičari nazvali “đavoljevim brakom”, navela je “Bayer” da prioritet da agrohemijskim i farmaceutskim aktivnostima, prenosi Beta.

“Bayer” će odustati od sektora za veterinu, i namjerava da proda dvije filijale Koperton koja se bavi kremama za sunčanje i Doktor Šol o njezi stopala.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *