Za Aerodrome zainteresovani Francuzi, Italijani, Turci…

Dodajte komentar
Aerodrom Podgorica

Interesovanje za koncesioni zakup aerodroma u Crnoj Gori izrazile su, pored ostalih, Pariski aerodromi (ADP), vodeći turski operator aerodroma TAV, francuski Egis, Dablinska aerodromska uprava (DAA), indijski GMR, Marseljski aerodromi i Milanski aerodromi (SEA).

Potencijalni ponuđači pratili su prvog dana Globalne konferencije o razvoju aerodroma (GAD) u Hamburgu predstavljanje ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nukovića o ovom projektu od državnog značaja.

On je govorio o potencijalima koje Crna Gora nudi s aspekata turizma i privrede, kao i transportne infrastrukture. Takođe je predstavio planove razvoja vazdušnih luka u Podgorici i Tivtu.

“Zainteresovani potencijalni ponuđači imali su priliku da u direktnoj komunikaciji s ministrom razmjene mišljenja, kao i da daju komentare i sugestije vezane za Koncesioni akt i Ugovor o koncesiji na kojima se trenutno radi. Nurković je istakao dobre uslove za razvoj biznisa u Crnoj Gori i zahvalio na velikom interesovanju”, navode iz resornog ministarstva.

Pored Nurkovića, na panelu su učestvovali predstavnici IFC koji su konsultanti Vlade na izradi dokumentacije o koncesiji aerodroma. U crnogorskoj delegaciji u Hamburgu su i predstavnice Ministarstva saobraćaja i pomorstva Milica Mićunović i Bilsana Bibić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *