Nepalski milijarder ponovo u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Miljarder sa Forbsove liste Binod Čodri će po drugi put doći u Crnu Goru, gdje je već zvanično pokazao interesovanje za investiranje, posebno u oblast hotelijerstva.

U subotu ima zvanične obilaske pojedinih investicionih potencijala, a za uveče je upriličeno druženje sa crnogorskim biznismenima uz  prezentaciju njegove knjige “ Osvajanje vrhova”.

“Očigledno je da je gospodin Čodri  prepoznao mogućnost ulaganja u našu zemlju. Nama je bila čast da organizujemo veče gdje će on uz kratak osvrt na ovu autobiografsku knjigu razgovarati, sa prisutnim državnim zvaničnicima i uglednim poslovnim ljudima, na teme ličnog uspjeha i uspjeha kroz primjere drugih i globalnim investicionim kretanjima a posebno sa osvrtom na potencijale ulaganja u naš region i Crnu Goru. U pitanju je jedno bogato i nesvakidašnje poslovno i životno iskustvo, ali i splet poučnih pogleda i rješenja kao i inspiracija za svakoga koje dovoljno uporan da slijedi svoje snove “, kazao je u ime organizatora Senko Čabarkapa.

Domaćini i organizatori ovog dogadjaja su “Sfida-trade&consulting”, “MIG ad – društvo za menadžment poslove i upravljanje nekretninama” ,”PRiSMA- korporativne komunikacije i “Win Win – Bamboos”.

Binod Čodri je biznismen, filantrop i prvi nepalski milijarder. Predsjednik je Čodri grupe (Chaudhary Group – CG Corp Global), multinacionalnog konglomerata s portfoliom od 122 kompanije na pet kontinenata kao i sedamdeset šest uglednih brendova  na globalnom tržištu.

Međunarodni ugled u industriji robe široke potrošnje ostvario je kao čovjek koji stoji iza Vai Vai (Wai Wai) nudli, planetarno čuvenog brenda Čodri grupe.

Krenuo je i u osvajanje našeg regiona nedavno otvorivši fabriku nudli u Rumi po standardu istovjetnih stotina fabrika koje ima širom svijeta.

Bavi se hotelijerstvom, prehrambenom industrijom, proizvodnjom cementa, elektronikom, infrastrukturom, energetikom, bankarstvom, finansijama i dr.

Vlasnik je ili partner lanaca hotela u kompanijama koje držl uksuzne hotele i rizorte, od Maldiva, Balija, Šri Lanke, Njujorka…. zastupljenih na 96 destinacija.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *