Rakčević u Srbiji kupio udio u Recreatursu za 3,77 miliona eura

Dodajte komentar

Država Srbija prodala je crnogorskom privredniku Žarku Rakčeviću 36,9 odsto kapitala u beogradskoj kompaniji “Recreatours” za 3,77 miliona eura.

Rakčevićevo hotelsko-turističko preduzeće (HTP) “Vile Oliva” iz Petrovca u Crnoj Gori time dobija vlasništvo u hotelu „Šumadija“ u Rafailovićima i turističkom naselju „Biserna obala“ u Čanju, koji su u lošem stanju, a na atraktivnim lokacijama, pišu Vijesti. U sastavu beogradske kompanije u Srbiji su hoteli „Olga Dedijer“ na Kopaoniku i „Srebrno jezero“ u Velikom Gradištu, kompleks na Zlataru, odmaralište u Vrnjačkoj Banji…

HTP “Vile Oliva” kupilo je ljetos za 2,8 miliona skoro 26 odsto akcija akcija Instituta “Simo Milošević” iz Igala u vlasništvu države Srbije.

Ugovor o kupoprodaji udjela u “Recreatoursu” potpisan je juče u Ministarstvu privrede Srbije, objavljeno je na sajtu tog resora.

“Recreatours” je osnovan 1953. godine kao samoupravna interesna zajednica za odmor i rekreaciju radnika. Dugovi, prema dostupnim podacima, iznose gotovo tri miliona eura.

U vlasništvu Republike Srbije bilo je 26,13 odsto ukupnog kapitala “Recreatoursa”, 5,8 odsto je akcionarskog fonda AD Beograd i 4,99 odsto Narodne banke Srbije.

Preduzeće “Vile Oliva” predsjednika Savjeta GP URA jedino je koje se javilo na poziv za ovo javno nadmetanje za kupovinu tih akcija po početnoj cijeni u iznosu od 50 odsto procijenjene vrijednosti kapitala.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *