Nvidia zabilježila veliki pad vrijednosti akcija

Vrijednost Bitkoina nedavno je zabilježila najveći pad od septembra 2017. godine, što je uticalo i na kupovne navike kripto-rudara, te na kraju i vrijednost akcija kompanije Nvidia.

Naime, vrijednost Bitkoina je sa 5.500 dolara pala ispod 4.000, što je pad od 30% na nedjeljnom, te od 75% na godišnjem nivou. Nevolje su počele u novembru, kada je vrijednost Bitkoina došla ispod 6.000 dolara prvi put od novembra prošle godine. Slične gubitke zabilježile su i druge kriptovalute, a pad vrijednosti ostavio je kompaniju Nvidia sa velikim zalihama grafičkih karti. Takav razvoj situacije obradovao je gejmere, ali je negativno uticao na vrijednost akcija, koje su zabilježile najnižu cijenu od jula 2017. godine, te tokom pretposlednje nedjelje novembra doživjele pad od 10%.

Iako nepovoljan za kompaniju, pad vrijednosti kriptovaluta ostaviće više prostora za gejmere, budući da će manje rudara kupovati nove grafičke karte, što znači da bi cijene trebalo da ostanu stabilne u narednom periodu.

Check Also

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost II pod pokroviteljstvom Agencije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *