Naslovne strane dnevnih novina za 27. novembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Pobjeda

Iz četvrtog puta za 45 miliona eura

Stečajni upravnik nekadašnje fabrike “Radoje Dakić Mladen Marković raspisao je četvrtu prodaju imovine po cijeni od 44,9 miliona eura. Prvi put imovinaje bila ponuđena za 66,5 miliona eura, drugi put 60, a treći put 49 miliona eura. Do sada je prodat dio imovine za 3,3 miliona eura.

Podnijeli 15 prijava Tužilaštvu

Poreska uprava je ove godine, uglavnom zbog sumnje na utaju poreza i sprovođenje lažnog stečaja, Upravi policije i Tužilaštvu podnijela 15 inicijativa za utvrđivanje osnova za pokretanje krivičnog postupka. Još jedan broj predmeta je u fazi pripreme za podnošenje inicijativa, rečeno je Pobjedi iz Poreske uprave.

Profit 69 hiljada

HTP Albatros zaključno sa septembrom tekuće godine ostvario je profit od blizu 69.000 eura, što je gotovo četiri puta manje nego u istom periodu prošle godine. Prihod je bio 641.860, a rashod 578.071. Vlasnici ovog preduzeća su Rusi Aleksandar Ivanov više od 48 odsto, Konstantin Dukov blizu 20 odsto, Sergej Ignjatijev više od 18 odsto i Andrej Temniakov 8,4 odsto.

Dan

Optuženima za malverzacije Vlada dala posao od 42 miliona

Uprava splitske kompanije “Skladgradnja koja izvodi radove na autoputu napustila je Crnu Goru nakon što su radnicima ostali dužni nekoliko zarada. Podaci Istraživačkog centra MANS-a pokazuju da je ova hrvatska kompanija od Ministarstva saobraćaja dobila saglasnost da učestvuje u “poslu viJeka uprkos činjenici da je njen vlasnik Slaven Žužul od strane hrvatskih istražnih organa više puta bio optuživan upravo za malverzacije sa izgradnjom autoputa i neisplaćivanje zarada radnicima.

KAP je postao logor

Od uvođenja stečaja Kombinat aluminijuma (KAP) postao je logor u kojem u veoma teškim uslovima rade robovi za znatno umanjene zarade, bez godišnjih odmora, zdravstvenih pregleda i mogućnosti za rješavanje stambene situacije, saopštili su iz Radničke partije. Predsjednik podgoričkog opštinskog odbora Radničke partije Radovan Tošković kazao je da stečajni postupak u preduzeću i dalje traje kako bi se KAP, pod kontrolom političkih moćnika, ubrzano uništio.

Gorivo tretiraju kao luksuzpdficon

Više nema ni trunke sumnje da zbog budžetskih rupa Vlada sprečava pravično smanjenje cijene goriva. I ne samo to, već se i vjerovatno držanjem previsoke cijene goriva želi održati Đukanovićeva teza o gorivu kao luksuznom dobru, ocijenio je potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica.

Denvne novine

Deblokirana trgovina akcijama Rudnika uglja

Montenegroberza deblokirala je juče trgovinu akcijama Rudnika uglja iz Pljevalja (RUPV) nakon pet mjeseci zabrane, saopšteno je iz te institucije. Ovu odluku donijela je 15. juna m Komisija za tržište kapitala, a u Rješenju je navedeno da će trgovanje akcijama RUPV biti deblokiranju “po okončanju javne ponude za preuzimanje” koji je sprovodila Elektroprivreda Crne Gore (EPCG).

DVOGODIŠNJI AGROBUDŽET 70 MILIONA, SNAŽAN ZAMAH RAZVOJU POLJOPRIVREDE

Nastavićemo dvogodišnju praksu i u narednom periodu, jer najbolja garancija uspjeha u kreiranju i realizaciji politika je u neposrednoj, otvorenoj i partnerskoj komunikaciji, kazao je ministar Milutin Simović. Ohrabrujući rezultati u svim oblastima rada poljoprivredi, ruralnom razvoju, ribarstvu, šumarstvu i vodoprivredi postignuti su zahvaljujući aktivnom terenskom radu i snažnom partnerstvu sa evropskim i drugim međunarodnim partnerima, poljoprivrednim proizvođačima i preduzetnicima, lokalnim samoupravama, naučnim i stručnim institucijama, civilnim sektorom, kao i medijima.

Iz Srbije uvezli robu vrijednu 412 miliona

Ukupna vrijednost spoljnotrgovinske robne razmjene od početka godine do kraja oktobra iznosila je 2,46 milijarde eura, pokazuju novi preliminarni podaci Zavoda za statistiku Monstat. Kako se precizira, to je za 12,4 odsto više nego u istom periodu prošle godine. “Izvoz robe imao je vrijednost od 324,4 miliona eura, a uvoz 2,14 milijarde eura. U odnosu na isti period prethodne godine, izvoz je bio veći za šest odsto, a uvoz za 13,4 odsto. Pokrivenost uvoza izvozom je 15,2 odsto i manja je za 16,2 odsto u odnosu na isti period 2017”, preciziraju iz Monstata.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *