U srijedu prva transkacija UnionPay karticom u Crnoj Gori

2 komentara

Kao jedina banka u regionu koja je od UnionPay dobila međunarodnu licencu za eCommerce, Atlas banka AD Podgorica će u srijedu, 28. novembra, organizovati svečanost povodom početka operativnog rada, obavljanjem prve transakcije UnionPay karticom na bankomatu u filijali banke u Atlas Capital Centru u Podgorici.

Atlas banka AD Podgorica nedavno je dobila cross border licencu najveće kineske kartične asocijacije, a do sada je tekao proces integracije u sistem. Transakciju će obaviti g. Wei Zhihong, međunarodni marketing direktor China Union Paya. Time iz ove kompanije, koja pokriva 40 odsto svjetskog tržišta, žele da izraze zadovoljstvo što u svom međunarodnom portfoliju dodaju i Crnu Goru. Na svečanosti i prigodnom koktelu, pored predstavnika iz China Union Paya i Union Pay Internationala, gosti će biti i ambasador Kine, predstavnici kineskih kompanija koje posluju u Crnoj Gori, kao i najviši predstavnici Centralne banke i drugih vladinih i privrednih institucija.

Pročitaj još: Atlas banka dobila međunarodnu licencu za eCommerce servis

“Atlas Banka, kao inovator u oblasti kartičnih poslova i digitalne ekonomije, prepoznala je potencijale saradnje sa kineskom kartičnom asocijacijom China UnionPay, odnosno njihovim međunarodnim predstavništvom UnionPay International. China UnionPay je svoje poslovanje započela u Kini 2002. godine, a 2012. je osnovala UnionPay International, sa ciljem da ono bude usmjereno na poslovanje van Kine“, saopšteno je za naš portal iz Atlas banke.

UnionPay International je moderna kompanija koja je, od početne usluge omogućavanja sve većem broju kineskih turista, kompanija i poslovnih ljudi da mogu plaćati karticama China UnionPay van Kine, prešla na strategiju globalnog prihvata. U saradnji sa partnerima iz raznih zemalja iz Azije, Evrope i šire, poslednjih godina UnionPay International ubrzano širi prihvatnu mrežu UnionPay kartica na bankomatima, u POS i Ecommerce mreži, ali i omogućava izdavanje UnionPay kartica van granica Kine. Kartice Brenda UnionPay se prihvataju u vise od 160 zemalja širom svijeta, sa trendom rasta ovog broja.

Atlas Banka prva je u Crnoj Gori uspostavila saradnju sa kompanijom UnionPay International. Nakon što je 22.11.2017. potpisan inicijalni ugovor o saradnji, započet je projekat pristupanja Atlas Banke ovoj kartičnoj asocijaciji

“Krajem decembra prošle godine potpisan je Ugovor o članstvu, a u junu ove godine Atlas banka je dobila dokument o ovlašćenju, kojima je i zvanično stekla sve uslove za prihvat UPI kartica na POS terminalima, ATM-ovima kao i u eCommerce mreži Atlas banke. Atlas banka će, nakon zvaničnog početkaje saradnje 28. novembra, raditi na projektu izdavanja UnionPay platnih kartica”, kazali su iz banke.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *