Lučić: Telekom Srbija kupuje još kablovskih operatera

Dodajte komentar

Niko ne može da kaže da je kupovina Kopernikusa loš potez, izjavio je koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić i najavio kupovinu još nekoliko kablovskih operatera.

– Da ga nismo kupili, Kopernikus bi nas brzo prestigao, jer je imao razvojni put kao SBB – rekao je Lučić u intervjuu za Politiku i napomenuo da bi Kopernikus sigurno prestigao Telekom Srbija u broju multimedijalnih korisnika.

Kao problem srpskog tržišta navodi to što, za razliku od zemalja regiona, postoji 90 kablovskih provajdera koji su neka vrsta koalicije protiv Telekoma.

– Jedni druge uglavnom ne napadaju, ali ‘jedu’ korisnike Telekoma – kazao je Lučić za Politiku.

On navodi da je kompanija bila dramatično ugrožena od kablovskih provajdera u dijelu fiksnog interneta i multimedije, te da je brzo reagovala na pad broja korisnika fiksne telefonije i interneta i to za početak akvizicijom kablovskih operatera, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori i BiH.

– Akvizicijom se jača pozicija kompanije u odnosu na konkurenciju, ostvaruje se pristup novim tehnologijama, povećava vrijednost kompanije, uvećava broj korisnika i to sve govori o važnosti akvizicije Kopernikusa – objasnio je Lučić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *