Guverner CBCG se sastao sa novoimenovanim ambasadorom Crne Gore u Poljskoj

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Crne Gore u Poljskoj, Budimirom Šegrtom.

Sastanak je organizovan u okviru priprema g. Šegrta za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Poljskoj.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj ekonomskoj saradnji Crne Gore i Poljske, kao i o mogućnostima njenog intenziviranja u narednom periodu, posebno u segmentu razmjene roba i usluga. S obzirom na činjenicu da Poljska, u kontinuitetu, ostvaruje ubrzani privredni rast i preuzima ulogu jednog od pokretača evropske ekonomije, postoji ogroman prostor za snaženje ekonomske saradnje sa ovom zemljom, zaključeno je na sastanku Žugića i Šegrta. G. Šegrt je istakao da će, tokom predstojećeg mandata, nastojati da pruži puni doprinos daljem razvoju bilateralne saradnje, uz intenziviranje ekonomske diplomatije.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima za produbljivanje saradnje CBCG i Narodne banke Poljske koja se, u prvom redu, odvija kroz članstvo u Klubu guvernera zemalja Centralne Azije, Crnomorske regija i Balkana.

Check Also

Polovni automobili postaju luksuz: Zbog visokih cijena i skupih kredita van domašaja većine kupaca

Visoke cijene i rastuće kamate izbacile su polovne automobile van domašaja sve većeg broja kupaca.

4 KOMENTARI

  1. Biznis partneri i buduće kolege u diplomatiji

    • sjajan komentar, hvala

      • Da, Budo Šegrt, Dusko Zugic i Ramo Bralic, najprije partneri u Turskoj. A onda s Duskom Kenezevicem. šegrt u Bolnici Meljine, Zugic da mu čuva dvije banke i učestvuje u unosnim E-poslovima dok Ramo Bralic poslije mandata ambasadora u Turskoj radi kao član Borda Atlas banke 🙂
        Nama je diplomatija utočište za …. da ne kažem sto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.