Guverner CBCG se sastao sa novoimenovanim ambasadorom Crne Gore u Poljskoj

4 komentara

Guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Crne Gore u Poljskoj, Budimirom Šegrtom.

Sastanak je organizovan u okviru priprema g. Šegrta za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Republici Poljskoj.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj ekonomskoj saradnji Crne Gore i Poljske, kao i o mogućnostima njenog intenziviranja u narednom periodu, posebno u segmentu razmjene roba i usluga. S obzirom na činjenicu da Poljska, u kontinuitetu, ostvaruje ubrzani privredni rast i preuzima ulogu jednog od pokretača evropske ekonomije, postoji ogroman prostor za snaženje ekonomske saradnje sa ovom zemljom, zaključeno je na sastanku Žugića i Šegrta. G. Šegrt je istakao da će, tokom predstojećeg mandata, nastojati da pruži puni doprinos daljem razvoju bilateralne saradnje, uz intenziviranje ekonomske diplomatije.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima za produbljivanje saradnje CBCG i Narodne banke Poljske koja se, u prvom redu, odvija kroz članstvo u Klubu guvernera zemalja Centralne Azije, Crnomorske regija i Balkana.

Podijeli ovaj članak
4 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *