Razgovor sa osnivačem Soho Grupe, Radem Vujačićem (foto, video)

1 komentar

Turistički kompleks Soho city je nešto sasvim novo, jedna nova arhitektura uopšte za Crnu Goru i za grad Bar i koji će da pomjeri granice u budućoj gradnji uopšte u gradu. O izgradnji turističkog kompleksa, o investicionom ambijentu i planovima grupacije, govori osnivač Rade Vujačić.

– Soho city se sastoji iz luksuznog hotela, stambenog dijela, poslovnih prostora, trgova, parkova itd. Soho city je projekat od 33 hiljade kvadrata. Upravo je završena gruba gradnja, a završetak radova je predviđen za oktobar sledeće godine. Ustvari, to je samo početak naših novih investicija u Crnu Goru, najvećim dijelom u Bar. Izuzetno je povoljna klima za investiranje u Crnu Goru, a takodje je izuzetno povoljna klima za investiranje u grad Bar.

– Okrećemo se 100 posto prema hotelijerstvu. To je gradnja hotela sa pet zvezdica i dovođenje nekih velikih brendova u Crnu Goru.

– Prodajom smo zadovoljni. Kupci koji dolaze da kupuju su sa svih strana svijeta. Mi smo nekada navikli na istočno tržište kojeg sada faktički nema. Naši kupci su Englezi, Amerikanci, naši ljudi koji žive van granica Crne Gore. Ja se nadam da ćemo prodaju završiti za par mjeseci, do ljeta sledeće godine da ćemo potpuno prodaju da zaokružimo i da ćemo puštiti u rad taj dio koji je namijenjen za hotel, taj neki trgovinski dio, lokale, restorane itd.

– Mi smo zadnjih par godina u izuzetno bliskoj saradnji sa par jakih konsultantskih kuća iz Amerike i Velike Britanije, sa kojima istražujemo tržište i pravimo planove za buduća ulaganja u Crnu Goru. Po našim istraživanjima, svijetla je budućnost narednih pet, deset godina u Crnoj Gori, biće jedan ekonomski bum, a mi ćemo biti jedan od učesnika tog ekonomskog buma.

– Saradnja sa lokalnom upravom je na izuzetno visokom nivou. Lokalna uprava je prepoznala nas kao investitore, jer već dugi niz godina smo jedan od vodećih investitora u gradu. Imamo jednog partnera u lokalnoj upravi. Ne bih se osvrtao na neke sitne birokratske barijere koje obično moraju da postoje, ne bi bilo interesantno, ali imamo jednog dobrog partnera u Opštini Bar.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *